Recensie: Pig is ontroerend en imponerend drama met Nicolas Cage

Recensie: Pig is ontroerend en imponerend drama met Nicolas Cage
Met Hereditary-ster Alex Wolff als uitstekende tegenspeler

Film :

Vanaf 28 oktober is de film Pig in de Nederlandse bioscopen te zien. Diegene die een soort John Wick-achtige wraakfilm verwacht, moeten we teleurstellen. Daar blijft deze film verre van weg. Wat je wel te zien krijgt: Een indrukwekkende Nicolas Cage in één van zijn beste rollen van de laatste jaren. Lees hier de filmrecensie van de film Pig.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"We don’t get a lot of things to really care about"
Het verhaal gaat over Rob (Nicolas Cage). Hij is truffelzoeker die zich heeft afgezonderd in de wildernis in Oregon. Wanneer zijn geliefde varken en prijsbeest opeens ontvoerd wordt, moet hij noodgedwongen naar zijn vroegere leefomgeving in Portland terugkeren. Daar moet hij afrekenen met zijn duistere verleden.

Acteur Nicolas Cage is Robin Feld in de film 'Pig'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Recent was Nicolas Cage nog in het nieuws, toen hij dronken uit een hotel werd gezet. De man die de laatste jaren de ene na de andere tenenkrommende films (van Willy's Wonderland tot Primal) maakt, lijkt met deze productie toch een schot in de roos te pakken te hebben. Een sterke duistere dramafilm waar de Cage-rage tot een minimum beperkt blijft. Naast groot drama voel je de opgekropte woede van het hoofdpersoon, die bovendien ook nog een paar levenslessen achterlaat. Een zoektocht naar zijn ontvoerde maatje is meeslepend en de anderhalf uur film is zo voorbij. Het is niet alleen maar tranen, want het droogkomische element zit er ook zeker in. Deze film is een dikke aanrader, en fans van deze bijzondere acteur mogen dit niet missen. Vier sterren.

Cast
Naast Nicolas Cage (The Rock) en Alex Wolff (Old) zijn ook Adam Arkin (Fargo) en David Knell (Spring Break) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Michael Sarnoski (Olympia).

Vanaf 28 oktober is de film Pig te zien in de bioscopen. Genre: Drama, Thriller. Tijdsduur: 93 minuten. IMDb-score: 6,9.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Pig is ontroerend en imponerend drama met Nicolas Cage of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV