Nieuw seizoen Onze boerderij gaat zondag van start op NPO 1

Nieuw seizoen Onze boerderij gaat zondag van start op NPO 1
Yvon Jaspers op bezoek bij boeren

Kijktip :

Vanaf zondag 31 oktober is het nieuwe seizoen van Onze boerderij te zien op NPO 1. Yvon Jaspers gaat weer langs bij verschillende boeren om te onderzoeken welke keuzes ze maken om te overleven. Het leven van boeren lijkt namelijk drastisch te veranderen door het gevecht om ons schaarse land, klimaatproblemen en de hoge verwachtingen van de consument.

Onze boerderij gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Emigreren
De toenemende regelgeving heeft veel impact op het boerenbestaan. Jaspers zoekt uit wat dit allemaal voor ze betekent en gaat weer langs bij oude bekenden, zoals Jan en Rianne. Zij reisden vorig jaar met Jaspers naar Denemarken, waar hun ogen werden geopend. Een paar maanden later besluiten Jan en Rianne het grote avontuur aan te gaan en te emigreren. Jaspers heeft ook een ontmoeting met wereldkampioen schaatsen Patrick Roest.

Winterspelen
Momenteel is Roest druk met de voorbereiding op de Olympische Winterspelen van 2022, maar gelukkig heeft hij ook enkele zeldzame rustdagen in zijn drukke trainingsschema. Op die momenten gaat hij het liefst naar de boerderij van zijn ouders, die hij na zijn schaatscarrière wil overnemen. En bollenboer Henk, bekend van Boer zoekt vrouw, kweekt tulpen en hyacinten. Daarvoor maakt hij gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen.

Het nieuwe seizoen van Onze boerderij is vanaf zondag 31 oktober wekelijks rond 21.25 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Onze boerderij terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV