Vanavond op tv: Nieuw seizoen Onze Boerderij, Boxing Influencers - Gold Edition

Vanavond op tv: Nieuw seizoen Onze Boerderij, Boxing Influencers - Gold Edition
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 31 oktober

Kijktip :

Vanaf zondag 31 oktober kunnen we weer genieten van een nieuw seizoen Onze Boerderij op NPO 1. Yvon Jaspers gaat weer langs bij verschillende boeren om te onderzoeken welke keuzes ze maken om te overleven. Wie ook moet overleven, zijn Charly Luske en Tommie Christiaan. Zij staan vanavond in de ring tijdens de Boxing Influencers - Gold Edition op Spike. Bekijk hieronder de tv-tips van Gids.tv voor zondag 31 oktober.

Superboer
Naast Onze Boerderij en Boxing Influencers - Gold Edition kunnen de mensen thuis ook kijken naar de docu Tegenwind - Het Verdriet van de Veenkoloniën. Deze documentaire op NPO 2 volgt mensen die de afgelopen tien jaar een belangrijke rol speelden in de strijd tegen deze windparken. Verder zien we de film Sciencefictionfilm: Independence Day voorbijkomen op Veronica en kunnen we naar een nieuwe aflevering van Reizen Waes Nederland kijken. Deze week trekt Tom Waes door Flevoland. Daar gaat hij langs bij een superboer, het Urker Mannenkoor en overnacht hij op de Marker Wadden.

Nieuw tijdperk
Tegenlicht duikt deze week in de medicijnen van morgen. De wetenschap is voor het eerst in staat om het lichaam elk mogelijk eiwit te laten produceren dat het wil. Bevinden we ons op de drempel van een nieuw tijdperk?

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Sciencefictionfilm: Independence Day

Veronica
20:00 uur

Aliens
Gigantische buitenaardse schepen naar de aarde en hangen boven enkele grote steden. Nadat een poging tot communicatie met de aliens tot niets leidt, komt David Levison er achter dat de aliens in minder dan een dag zullen aanvallen.

Docu: Tegenwind - Het Verdriet van de Veenkoloniën

NPO 2
20:22 uur

De komst van een mega windturbinepark in de veenkoloniën in Groningen en Drenthe) drijft mensen uit elkaar waar ze eerder in harmonie samenleefden. De meer dan tweehonderd meter hoge turbines veroorzaken een tragedie.

Ludiek
Deze documentaire volgt mensen die de afgelopen tien jaar een belangrijke rol speelden in de strijd tegen deze windparken. Een strijd die ludiek begint, maar grimmig en hard eindigt in ondergronds verzet.

Sporen
Twee prominente woordvoerders worden opgepakt. Een van hen zit maanden vast in voorarrest. Het laat diepe sporen na in de gemeenschap: hoe goedwillende burgers hun vertrouwen verliezen in de overheid en naar 'de buitenkanten van het denken' worden gedreven als ze zich niet gehoord en gezien voelen.

Live: Boxing Influencers - Gold Edition

Spike
20:30 uur

Het live kickboksevent Boxing Influencers is terug. Acht YouTubers, presentatoren of reality-sterren nemen het in toernooivorm tegen elkaar op.

Gevechten
Vanuit Almere doet Spike live verslag van Boxing Influencers op tv. De volgende vier gevechten staan in de voorrondes op het programma:

  • Zangers Charly Luske en Tommie Christiaan
  • Boer Ayoub tegen Temptation Island-deelnemer Sonny Lorenzo
  • Ex on the Beach-deelnemers Sander van Vliet en Danny Moors
  • Kickbokser Mike Olvers tegen tattoo-artiest Hans Paszjterik

Finale
De beste kickboksers nemen het vervolgens tegen elkaar op in de finale van Boxing Influencers.

Reizen Waes Nederland: Flevoland

NPO 3
20:53 uur

Deze week trekt Tom Waes door Flevoland. Daar gaat hij langs bij een superboer, het Urker Mannenkoor en overnacht hij op de Marker Wadden.

Nieuw leven
Tom gaat langs bij familie van één van de eerste superboeren die hier destijds een nieuw leven uit de grond stampte.

Indruk
Urker Albert Hoekman laat Tom kennismaken met de warme kant van zijn dorp. Ze mogen een repetitie van Het Urker Mannenkoor bijwonen, wat een grote indruk op Tom maakt.

Zen
In Lelystad wordt Tom helemaal zen in de Sidhawijk, waar ervaren beoefenaars van transcendente meditatie yogisch vliegen.

Bouwen
Hij overnacht op de Markerwadden en eindigt zijn reis in Oosterwold. Daar mogen mensen bouwen wat ze willen. Dat zorgt voor een bonte wijk.

Terug: Onze boerderij

NPO 1
21:27 uur

In een nieuw seizoen van Onze boerderij onderzoekt Yvon Jaspers welke keuzes boeren maken om te overleven. Elke zondag rond 21:25 uur op NPO 1.

Rol
Het leven van boeren lijkt drastisch te gaan veranderen. Het gevecht om ons schaarse land is in volle gang, boeren spelen een belangrijke rol in de klimaatproblemen en de consument heeft hoge verwachtingen over het eten op zijn bord. Jaspers zoekt uit wat dit allemaal betekent voor onze boeren.

Avontuur
Vorig jaar reisden boer Jan en Rianne met Yvon Jaspers naar Denemarken voor Onze boerderij in Europa. Daar gaan bij Jan de ogen open en een paar maanden later besluiten Jan en Rianne het grote avontuur aan te gaan: ze gaan emigreren.

Wereldkampioen
Patrick Roest is wereldkampioen schaatsen. Op dit moment is hij volop in training voor de Olympische Winterspelen van 2022. Op zijn zeldzame rustdagen komt hij het liefst naar de boerderij van zijn ouders die hij na zijn schaatscarrière wil overnemen.

Kunstmest
En bollenboer Henk is bekend van Boer zoekt vrouw. Hij kweekt tulpen en hyacinten en daarvoor gebruikt hij kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen.

Tegenlicht: medicijnen van morgen

NPO 2
22:09 uur

Tegenlicht duikt deze week in de medicijnen van morgen. De wetenschap is voor het eerst in staat om het lichaam elk mogelijk eiwit te laten produceren dat het wil. Bevinden we ons op de drempel van een nieuw tijdperk?

Lichaam
De kennis over hoe het lichaam op het meest fundamentele niveau werkt, neemt razendsnel toe. Niet het DNA, maar de eiwitten in ons lichaam, 'het proteoom', doen het echte werk. Zij houden onze lichaamscellen gezond.

Urine
In de VS steken durfkapitalisten miljarden in Proteomicsstartups die door het scannen van bloed, urine of speeksel op eiwitten een haarscherp beeld krijgen van je algehele gezondheid.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV