Black Panther zet Fifty Shades Freed op de tweede plaats

Black Panther zet Fifty Shades Freed op de tweede plaats
Nieuwe Marvel-film heeft beste openingsdag

Nieuws :

Black Panther heeft zijn klauwen laten zien tijdens de openingsdag van de film in de bioscoop. Deze nieuwe Marvel-film trok op de eerste dag met minder kopieën wel meer bioscoopbezoekers dan het erotisch sm-drama Fifty Shades Freed. Ook verbrak Black Panther het record van beste openingsdag in februari. Dit record stond op naam van de nieuwe Fifty Shades-film.

Black Panther vestigde ook een voorlopig record voor de beste openingsdag van 2018. Dit Afrikaanse actiespektakel eindigde in de lijst van beste openingen van Marvel-films op een trotse derde plaats, na Guardians of the Galaxy 2 en Captain America 3. Black Panther werd met veel enthousiasme ontvangen, ook door de media. Naar verwachting gaat deze film in de Verenigde Staten dan ook alle records breken. Op basis van de extreem hoge voorverkoopcijfers van de film wordt geschat dat hij in het eerste weekend 150 miljoen dollar opbrengt. Nog nooit eerder werden er voor een bioscooptitel over een superheld zoveel bioscoopkaartjes in de voorverkoop verkocht.

:article:img

Black Panther vertelt het verhaal van T'Challa (Chadwick Boseman), die na de dood van zijn vader terug gaat naar het Afrikaanse land Wakanda, waar hij recht heeft op de troon. Maar er zijn vijanden die daar anders over denken. Zij claimen de troon, waarmee het voortbestaan van de wereld in gevaar is.

Deze superheldenfilm is gemaakt door de jonge regisseur Ryan Coogler, die ook verantwoordelijk is voor de veelgeprezen drama's Creed en Fruitvale Station. Deze Black Panther heeft een indrukwekkende grote cast. Naast Chadwick Boseman, zijn onder andere Andy Serkis (Planet of the Apes), Martin Freeman (The Hobbit), Michael B. Jordan (Creed), Lupita Nyong'o (Queen of Katwe), Angela Bassett (American Horror Story) en Forest Whitaker (The Butler) te zien in deze film.

Fifty Shades Freed draait vanaf 8 februari in de Nederlandse bioscopen en Black Panther is vanaf 14 februari te zien in de bioscoop.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV