Bijzondere documentaire Up to G-cup dinsdag te zien op NPO 2

Bijzondere documentaire Up to G-cup dinsdag te zien op NPO 2
Eerste lingeriezaak in Noord-Irak

Kijktip :

Dinsdagavond (2 november) zendt NPO 2 de fascinerende en bijzondere documentaire Up to G-cup uit. Hierin is te zien hoe regisseur Jacqueline van der Vugt de Koerdisch-Nederlandse Shapol Majid volgt bij het runnen van haar opmerkelijke onderneming.

Up to G-cup gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Lingeriezaak
Wat is er dan zo bijzonder aan de winkel van Shapol? Welnu, zij opende in 2014 de allereerste lingeriezaak in Noord-Irak. De winkel fungeert als een ontmoetingsplek voor veel vrouwen in de regio. Zij werden gevormd door de oorlog en onderdrukking en raakten vervreemd van hun eigen lichaam door verschillende oorzaken.

Seksuele moraal
Onder meer ziekte, verwondingen en de conservatieve seksuele moraal zorgden ervoor dat vrouwen zich vreemden voelden in hun eigen lichaam. Welk effect kan deze lingeriewinkel op hun leven hebben? Zal de lingerie, zo dicht op de huid, fungeren als een pleister op de wonde? De antwoorden hierop krijg je in deze mooie documentaire.

De documentaire Up to G-cup is dinsdag 2 november om 22.50 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Up to G-cup terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Bijzondere documentaire Up to G-cup dinsdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV