Vanavond op tv: De 3 sterren camping & Borussia Dortmund - Ajax

Vanavond op tv: De 3 sterren camping & Borussia Dortmund - Ajax
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 3 november

Kijktip :

Nick, Simon en Kees zijn vanaf vanavond weer terug met hun 3 Sterren camping en ontvangen aldaar diverse bekende gasten. Op RTL7 kun je genieten van de Champions League-wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Ajax en op NPO1 begint Welkom in... Containerdorp. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 3 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: De 3 sterren camping

NPO 3
20:25 uur

Vanavond gaat het nieuwe seizoen van De 3 sterren camping van start. Nick Schilder, Simon Keizer en Kees Tol openen hun camping voor de tweede keer en ontvangen allerlei bekende gasten. Er is ruimte voor ontspannen gesprekken, veel lol en natuurlijk muziek. Wekelijks om 20:25 uur op NPO 3.

Gasten
Nick, Simon en Kees krijgen dit seizoen weer bezoek van een bont gezelschap aan gasten. Zo zijn zangeres Maan, singer-songwriter Dotan en wetenschapsjournalist Diederik Jekel te gast op de ietwat regenachtige camping. Ook Edwin Evers, Bente Fokkens, Najib Amhali en Romy Monteiro komen langs voor een heuse kampeerervaring.

Jan Smit
In de eerste aflevering zien we een hereniging van oude vrienden: Jan Smit is te gast. Neem daarbij nog The Kik-zanger Dave von Raven en Eurovisie-held Jeangu Macrooy en het belooft een memorabele muzikale aftrap te worden. Jeangu en Nick bezingen de beste soort 'high' die er maar bestaat, Jan laat Kees de fijne kneepjes van het yoga-vak zien en Dave geeft een slinger aan zijn favoriete instrument.

Sciencefictionfilm: Déjà Vu

Veronica
20:30 uur

In zijn lange carrière heeft Hollywoodster Denzel Washington regelmatig met Tony Scott gewerkt, en dat leverde zonder uitzondering prima films op. Ook Déjà Vu is één van die fraaie samenwerkingen. Deze ingenieuze thriller is woensdag te zien op Veronica.

Verhaal
Inspecteur Doug Carlin (Washington) wordt ingeschakeld om bewijsmateriaal te verzamelen, wanneer er een bom is ontploft op een boot in New Orleans. Hij ontdekt tijdens zijn onderzoek dat het déjà vu-gevoel, waarvan men over het algemeen denkt dat het slechts in je hoofd bestaat, in werkelijkheid een krachtig hulpmiddel kan zijn.

Live: Borussia Dortmund - Ajax

RTL 7
20:55 uur

Vanaf 20:00 uur voorbeschouwing en om 21:00 uur live verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Ajax in Groep C van de Champions League. Kan Ajax opnieuw imponeren tegen de Duitse topclub?

Grote zege
Twee weken geleden boekten de Amsterdammers in de eigen Johan Cruijff Arena een grote zege op het hoger aangeslagen Borussia Dortmund. De nummer twee van de Duitse Bundesliga werd met maar liefst 4-0 aan de kant geschoven. In de return moet Dortmund het doen zonder superspits Erling Braut Haaland, die met een heupblessure aan de kant staat.

Stand
Na drie wedstrijden gaat Ajax fier aan de leiding in Groep C. Mooie overwinningen hebben geleid tot negen punten uit drie wedstrijden en een doelsaldo van elf voor en één tegen. Bij een tweede overwinning op Dortmund kunnen de achtste finales Ajax eigenlijk niet meer ontgaan. Dortmund staat momenteel op zes punten uit drie wedstrijden.

Nieuw: Welkom in... Containerdorp

NPO 1
21:36 uur

Als ex-politieman heeft Dwight van van de Vijver verslaafden of overlastveroorzakers uit Containerdorpen vooral beboet, maar voor de nieuwe docuserie Welkom in... Containerdorp besloot hij zich voor het eerst onder te dompelen in vier van deze bijzondere dorpen. Elke woensdag rond 21:35 uur op NPO 1.

Drugsgebruik
De containerdorpen waar Dwight met bewoners optrekt staan in Dordrecht, Eindhoven, Hilversum en Utrecht. De bewoners wonen daar onder begeleiding en zijn zeer divers. Met de één kan Dwight in een rustig gesprek kennismaken, terwijl een ander amper verstaanbaar is door drugsgebruik en weer een ander geboeid wordt afgevoerd vanwege een uit de hand gelopen binnen-barbecue.

Problematiek
In de loop van het jaar loopt Dwight mee in hun dagelijks leven en leert hen steeds beter kennen. Hij ontdekt dat de bewoners van containerdorpen allemaal al hun eigen geschiedenis hebben met veel achterliggende problematiek. Dat verklaart veel van hun gedrag. Toch is tussen alle problemen in de serie ook veel liefde te zien.

Andere Tijden: kernenergie

NPO 2
22:31 uur

Op de klimaattop in Glasgow, die in volle gang is, wordt door politieke leiders gesproken over oplossingen tegen klimaatverandering. Nu iedereen CO2-vrij maar niemand windmolens in zijn buurt wil, is kernenergie terug op de politieke agenda. Andere Tijden laat zien hoe het een onderwerp van eeuwige discussie blijft.

Geldverspilling
Veertig jaar geleden start de Brede Maatschappelijke Discussie over kernenergie, een groot participatie- en consultatie-experiment. Gewantrouwd door links en rechts: voor links een manier om kerncentrales door te drukken, voor rechts onzinnige geldverspilling. De Brede Maatschappelijke Discussie mag geen referendum zijn, maar wat is het dan?

Tsjernobyl
De uitkomst van het referendum wordt door de partijen verschillend uitgelegd. De mensen stemmen vóór kerncentrales, maar willen die niet meteen. De ramp in Tsjernobyl, in het jaar 1986, legt alles stil. Daarmee is het onderwerp kernenergie echter nog lang niet afgesloten: het keert altijd terug op de agenda.

Docu: Monobloc - Hoe een plastic stoel de wereld veroverde

NPO 2
23:11 uur

Iedereen kent hem wel: de wereldberoemde Monobloc-terrasstoel. De plastic stoel is zó populair, dat veel mensen hem niet eens meer bewust waarnemen. De documentaire Monobloc - Hoe een plastic stoel de wereld veroverde vertelt het verhaal van deze stoel.

Miljard
Het succes van de stoel wordt wel duidelijk uit het feit dat er wereldwijd meer dan een miljard (!) Monoblocs in omloop zijn. Ze staan op terrassen, in kantines en in achtertuinen, en bijna iedereen heeft weleens op een Monobloc gezeten.

Lelijk
De Duitse filmmaker Hauke Wendler gaat op reis om met kritische blik het succes van de stoel te onderzoeken en doet daarbij Afrika, India en Brazilië aan. Ja, de stoel is lelijk, maar heeft hij misschien ook positieve kanten?

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV