Recensie: The Power of the Dog is mentale veldslag in western jasje

Recensie: The Power of the Dog is mentale veldslag in western jasje
Met Benedict Cumberbatch en Jesse Plemons

Film :

Vanaf donderdag 18 november draait de nieuwe film The Power of the Dog in de Nederlandse bioscopen. Een film waarvan de deskundigen zeggen dat hij wel eens aardig wat prijzen kan krijgen: hoe vinden wij de film? Lees hier de filmrecensie van The Power of the Dog.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Ranch
De film speelt zich af in de jaren twintig van de vorige eeuw en gaat over een stel rijke Montana broers, Phil en George Burbank. Phil is slim en wreed, terwijl George kieskeurig en zachtaardig is. Samen zijn ze eigenaar van de grootste ranch in hun Montana-vallei.

Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Dit is misschien wel een van de meest verrassende rollen van Benedict Cumberbatch in de laatste jaren: de gelike "gentleman" verandert in een rauwe cowboy. De bijrollen van Dunst, Plemons en vooral Kodi Smit-McPhee zijn overigens even verrassend. Het eerste kwartier is echt even inkomen en we snappen dat de film als saai kan worden ervaren. Het is toch vanaf moment één op het puntje van je stoel zitten, want er gebeurt echt van alles. 4 sterren.

Cast
Naast Benedict Cumberbatch (The Courier) en Jesse Plemons (Jungle Cruise) spelen ook Kirsten Dunst (The Great Gatsby), Kodi Smit-McPhee (Dolemite is my Name) en Thomasin McKenzie (Last Night in Soho) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Regisseur (The Piano).

Vanaf 18 november 2021 is The Power of the Dog te zien in de Nederlandse bioscopen en vanaf 1 december ook op Netflix. Genre: Drama, Western. Tijdsduur: 126 minuten. IMDb-score: 6,6.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: The Power of the Dog is mentale veldslag in western jasje of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV