Vanavond op tv: Bureau Hofstad & De rijdende rechter

Vanavond op tv: Bureau Hofstad & De rijdende rechter
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 9 november

Kijktip :

Vanavond zien we in Bureau Hofstad hoe een mondkapjesdiscussie voor nogal wat agressie kan zorgen. De rijdende rechter behandelt het verhaal van mevrouw Slegers, die schade aan haar ramen heeft en op Veronica is de actiefilm The Bourne Identity te zien. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 9 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Actiefilm: The Bourne Identity

Veronica
20:30 uur

Matt Damon als actieheld, het was iets waar menig wenkbrauw van omhoogging in de vroege jaren 2000. Zou de rol van Jason Bourne in de bloedstollende actiefilm The Bourne Identity wel bij hem passen? Achteraf kunnen we daar een volmondig "ja" op antwoorden. De film is dinsdag te zien op Veronica.

Verhaal
Een drenkeling wordt gered uit de Middellandse Zee met twee kogels en een banknummer in zijn lijf. Hij heeft zijn geheugen verloren en ook heeft hij verder geen bezittingen meer. Het banknummer is de enige aanwijzing naar zijn verleden. Zodra die wordt nagetrokken, breekt de hel los. Aangezien hij niet weet wie hij is, heeft hij ook geen idee waarom iedereen op hem blijft schieten. Met hulp van Marie gaat hij in Zwitserland op zoek naar zijn identiteit.


Misdaadfilm: American Gangster

SBS 9
20:30 uur

Denzel Washington laveert in zijn lange carrière constant tussen mannen aan de goede én de verkeerde kant van de wet. In 2007 koos hij duidelijk voor dat laatste met de rol van Frank Lucas in de epische misdaadfilm American Gangster. Deze film is dinsdag te zien op SBS9.

Verhaal
In het New York van de jaren zeventig is Frank Lucas de zwijgzame rechterhand van een belangrijke crimineel in Harlem. Als zijn baas plotseling sterft, maakt Frank hier slim gebruik van en bouwt met veel succes zijn eigen imperium op door zelf drugs te importeren uit Azië. Richie Roberts is een agent en een outsider. Hij weet dat de drugswereld plotseling wordt gedomineerd door een man die vanuit het niets is gekomen. Lucas en Roberts houden zich beiden aan een strenge ethische code die hen onderscheidt van hun collega's, eenzame mannen aan tegenovergestelde kanten van de wet. Een confrontatie kan niet uitblijven.


Bureau Hofstad: mondkapjesdiscussie

RTL 4
20:31 uur

In een nieuwe aflevering van Bureau Hofstad, vanavond om 20:30 uur te zien op RTL 4, krijgt presentator Ewout Genemans te zien welke consequenties de coronamaatregelen met zich meebrengen.

Mondkapjesdiscussie
Een mondkapjesdiscussie in een Haagse tram loopt zo hoog op, dat agenten Wisam en Arie een arrestatie verrichten. Daarnaast spreekt Genemans met agenten Sjoerd en Nathan. Zij waren een jaar geleden betrokken bij het surfdrama van Scheveningen. Samen blikken ze terug op deze verschrikkelijke dag.

Vuurwapen
Verder zien we hoe agenten Thessa en Maarten zich naar een woning haasten waar een vuurwapen getrokken zou zijn. En dat politieagenten van alle markten thuis moeten zijn, blijkt wel uit het incident waar Jelle en Dennis op af worden gestuurd: zij zijn ter plaatse bij een hoogoplopende familieruzie.


Start: All Creatures Great and Small seizoen 2

BBC First
21:00 uur

Vanaf vanavond is het nieuwe, tweede seizoen van de dramaserie All Creatures Great and Small te zien op BBC First, de Britse seriezender met Nederlandse ondertiteling. We volgen in de serie de avonturen van dierenarts James Herriot.

Lees hier op welk kanaal BBC First te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Yorkshire
In het eerste seizoen was te zoen hoe James Herriot in 1937 als dierenarts aan het werk ging in de Yorkshire Dales. Seizoen 2 start in het voorjaar van 1938. James keert kort terug naar Glasgow, waar hij een vaste baan bij een lokale dierenkliniek aangeboden krijgt.

Moeder
Hierdoor staat James voor een lastige keuze: zwicht hij voor de wens van zijn moeder om dichterbij te komen wonen of blijft hij in het door hem zo geliefde Yorkshire? James wikt en weegt, maar heeft ondertussen wel een harde aanvaring met de Aldersons over hun hond.


De rijdende rechter: schade aan ramen

NPO 1
21:56 uur

Mr. John Reid krijgt het vanavond weer voor de kiezen in een nieuwe aflevering van De rijdende rechter. Mevrouw Slegers beklaagt zich namelijk over schade aan haar ramen, waarvoor ze een bedrijf verantwoordelijk houdt.

Reinigen
Het zit namelijk zo. Mevrouw Slegers heeft het bedrijf van meneer Akbaba ingeschakeld voor een klusje aan haar ramen. Het bedrijf van Akbaba mag de gevel van Slegers reinigen en heeft ook de ramen geïmpregneerd.

Ladder
Wanneer de werkzaamheden afgerond zijn, blijkt er schade aan zowel de ramen als de kozijnen te zijn. Is dat aan de werkzaamheden van het bedrijf van meneer Akbaba te wijten? Mr. Reid bestijgt een hoge ladder om eens een kijkje te nemen.


Docu: People We Come Across

NPO 2
22:51 uur

Vanavond is om 22:50 uur op NPO 2 de documentaire People We Come Across te zien. Hierin volgen we dr. Anu Kantele, wiens onderzoek tot zeer opmerkelijke resultaten leidt.

Vaccin
Dr. Anu Kantele is gespecialiseerd in tropische ziektes en leidt een onderzoek naar de ontwikkeling van een diarreevaccin. Ruim 700 Finse toeristen hebben zich aangemeld om het vaccin vrijwillig te testen.

Helpen
Ze gaan op een unieke vakantie naar Benin, in West-Afrika. Als de ontlastingsmonsters met een bromfiets naar het laboratorium worden gebracht, krijgen de Finnen een kijkje in de harde realiteit van het leven in het arme dorp Grand-Popo en ze willen gaan helpen.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV