Docu Het oog dat voelt - De portretten van Koos Breukel woensdag te zien op NPO 2

Docu Het oog dat voelt - De portretten van Koos Breukel woensdag te zien op NPO 2
Blik op carrière van beroemde fotograaf

Kijktip :

Wanneer fotograaf Koos Breukel in 1992 een ernstig auto-ongeluk overleeft, ontstaat bij hem de diepe wens om meer persoonlijk werk te gaan maken. De documentaire Het oog dat voelt, woensdag te zien op NPO 2, schetst een beeld van zijn werk.

Het oog dat voelt - De portretten van Koos Breukel gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Vliegramp
Breukel fotografeert de overlevenden van de vliegramp bij Faro en richt zich steeds meer op het maken van eerlijke, zelfs rauwe, portretten van mensen. Regisseur Lex Reitsma toont de fotograaf aan het werk in zijn studio, wanneer hij de stilte opzoekt op zijn eilandje bij Vinkeveen en bij het inrichten van een expositie met foto's van zijn zoon.

Aids
De foto’s van Koos Breukel verschenen regelmatig in tijdschriften. Hij maakte ook een serie van mensen die al dan niet gedeeltelijk blind zijn en kiest onderwerpen die hem persoonlijk raken. Daarnaast maakt Breukel een serie foto’s van zijn vriend en theatermaker Michael Matthews, die op 37-jarige leeftijd aan aids overleed. Koos beschouwt deze reeks als zijn beste werk.

De documentaire Het oog dat voelt - De portretten van Koos Breukel is woensdag 10 november om 23.10 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Het oog dat voelt - De portretten van Koos Breukel terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Docu Het oog dat voelt - De portretten van Koos Breukel woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV