Dinsdag in Op1: Glenn Helder uit zijn zorgen over gokcultuur onder jongeren

Dinsdag in Op1: Glenn Helder uit zijn zorgen over gokcultuur onder jongeren
Dit zijn de gasten van dinsdag 9 november

Kijktip :

Dinsdag is het de beurt aan Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana. Dit duo presenteert elke dinsdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van dinsdag 9 november

  • Dirk Kuyt kwam dit weekend in het nieuws als bezoeker van een illegale goksite. Hij is niet de enige. Hoogleraar sport en recht Marjan Olfers ontdekte dat profvoetballers veel vaker gokken dan anderen. Oud-international Glenn Helder, die als profvoetballer een vermogen in het casino verspeelde, maakt zich grote zorgen over de groeiende gokcultuur bij jongeren. Vanavond bij Op1 bespreken Olfers en Helder waarom we in de toekomst anders met gokken moeten omgaan

  • Bram Bakker stopt als psychiater. Hij was onder vakgenoten net zo geliefd als verguisd. Geen van zijn collega’s probeerde hem over te halen om aan te blijven en dat doet hem pijn. Over zijn vak, zijn besluit om te stoppen en zijn opmerkelijke uitspraken in de media schreef hij een boek. Vanavond bij Op1 vertelt de nu oud-psychiater waarom hij het stoppen als een rouwproces ervaart.

  • De afgelopen periode onderzocht bloedbankdirecteur Hans Zaaijer hoeveel antistoffen tegen corona verschillende groepen bloeddonoren in hun bloed hebben. Hij deed daarbij een bijzondere ontdekking over het AstraZeneca-vaccin. Vanavond bij Op1 laat Zaaijer aan de hand van verschillende metingen zien wat hij allemaal ontdekt heeft.

  • De ziekenhuizen in Limburg raken er in rap tempo vol en kunnen de stroom coronapatiënten niet meer aan. Ziekenhuisdirecteur van het Heerlense Zuyderland ziekenhuis David Jongen luidt nu de noodklok: op deze manier dreigt een zorginfarct. In een brief aan Hugo de Jonge vraagt hij om aanvullende maatregelen. Vanavond bij Op1 schuift hij aan samen met Andreas Voss en met politiek verslaggever Thomas van Groningen, die kan vertellen of er ook daadwerkelijk aanvullende maatregelen komen.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV