Oscarwinnende dramafilm Silver Linings Playbook vrijdag te zien op Spike

Oscarwinnende dramafilm Silver Linings Playbook vrijdag te zien op Spike
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

David O. Russell werkt momenteel aan zijn eerste film sinds het enigszins teleurstellende Joy (2015). Voor dit nog titelloze project beschikt hij wederom over een enorme sterrencast. Eén van Russells beste films, Silver Linings Playbook, heeft ook al zo'n ijzersterke cast. Deze film is vrijdag te zien op Spike en je kunt Silver Linings Playbook streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal Spike te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Pat Solitano wordt aan het begin van de film ontslagen uit een psychiatrische inrichting. Hij probeert zijn leven weer op te pakken en gaat bij zijn ouders wonen. Ook doet hij de zoveelste poging om weer 'on speaking terms' te komen met zijn ex-vrouw, maar die wil niks meer van Pat weten. Dan ontmoet Pat de jonge, onaangepaste Tiffany, die ook de nodige problemen kent. Er ontstaat een bijzondere band tussen het opmerkelijke duo en dankzij Tiffany leert Pat zichzelf pas écht kennen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Regisseur David O. Russell gooide in 2010 al hoge ogen bij de Academy met zijn boksdrama The Fighter en dat success deed hij met Silver Linings Playbook nog eens dunnetjes over. De film kreeg maar liefst acht Oscarnominaties en Russell bleek een echte 'acteursregisseur' te zijn: na drie acteernominaties voor The Fighter volgden er vier voor Silver Linings Playbook, en een jaar later wederom vier voor American Hustle. De enige Oscar voor deze film was voor de hoofdrol van Jennifer Lawrence, die de pannen van het dak speelt.

Cast
Naast Bradley Cooper (A Star Is Born) en Jennifer Lawrence (Dark Phoenix) zijn ook Robert De Niro (The Irishman) en Jacki Weaver (Bird Box) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door David O. Russell (American Hustle).

Silver Linings Playbook (2012) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is vrijdag 12 november om 20.30 uur te zien op Spike. Genre: comedy, drama, romantiek. Speelduur: 122 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Oscarwinnende dramafilm Silver Linings Playbook vrijdag te zien op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV