Vanavond op tv: persconferentie over coronamaatregelen, nieuw seizoen Bed & Breakfast

Vanavond op tv: persconferentie over coronamaatregelen, nieuw seizoen Bed & Breakfast
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 12 november

Kijktip :

Vanavond wordt er weer een persconferentie uitgezonden waarin hoogstwaarschijnlijk een nieuwe lockdown wordt aangekondigd. Maar wie even een break wil van het coronanieuws kan ook bijvoorbeeld naar voetbal kijken, een nieuw seizoen van Bed & Breakfast, een docu van André Kuipers, of een goede film… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 12 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Jong Oranje - Jong Bulgarije (EK-kwalificatie)

ESPN
18:45 uur

Jong Oranje vervolgt vrijdag 12 november de weg richting kwalificatie voor het EK onder 21 in 2023. De wedstrijd is alleen te zien op betaalzender ESPN en begint om 18:45 uur. De voorbeschouwing op ESPN start om 18:00 uur.

Lees hier op welk kanaal ESPN te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Bondscoach Erwin van de Looi beschikt over een getalenteerde selectie, maar daar hoort AS Monaco-spits Myron Boadu niet bij. Hij is door Van de Looi gepasseerd vanwege een akkefietje. In zijn plaats is Joshua Zirkzee, actief bij de Belgische topclub RSC Anderlecht, wél weer terug bij de selectie. Hij was eerder nog geblesseerd. Jong Oranje staat tweede in Groep E voor EK-kwalificatie. Zwitserland gaat met tien punten uit vier wedstrijden aan de leiding, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld dan Nederland; bij winst komt Oranje, dat tot dusver zeven punten verzamelde, op hetzelfde aantal punten. Tegenstander Bulgarije volgt echter op de voet met zes punten.


Live: persconferentie kabinet over coronamaatregelen

SBS 6
19:00 uur

Vanavond geven Mark Rutte en Hugo de Jonge om 19:00 uur een nieuwe persconferentie over de coronamaatregelen. Nederland lijkt zich te moeten opmaken voor nieuwe regels, want de coronabesmettingen en ziekenhuisopnames lopen snel op.

Je kunt de persconferentie ook volgen op de livestream via Gids.tv.

Dat het ernst is voor het kabinet, blijkt wel uit de tijd tussen deze en de vorige persconferentie: slechts anderhalve week. In die periode is het aantal geregistreerde besmettingen per dag opgelopen tot (ruim) boven de 10.000 en is de situatie in met name de Limburgse ziekenhuizen steeds nijpender geworden. En dus volgt er waarschijnlijk een pakket nieuwe maatregelen. Vooral de horeca lijkt weer de nodige klappen te krijgen, met een vervroegde sluitingstijd en een terugkeer van de zitplicht. Verder wordt het gebruik van de coronapas naar verwachting ook uitgebreid.


Dramafilm: Silver Linings Playbook

Spike
20:31 uur

In de film Silver Linings Playbook gaat Pat Solitano na zijn verblijf in een psychiatrische inrichting weer bij zijn ouders wonen en probeert hij zich met zijn ex-vrouw te verzoenen. Maar dan ontmoet hij Tiffany, een geheimzinnige jonge vrouw die zelf ook problemen heeft.


Terug: Bed & Breakfast

NPO 1
20:35 uur

Vanavond start het nieuwe seizoen van Bed & Breakfast, het programma van Omroep MAX waarin diverse duo's elkaars B&B testen. Zij bepalen vervolgens wat ze ervoor willen betalen. De deelnemers verblijven in de b&b van Elly en Teus in de gemeente Krimpenerwaard. Hier heeft Elly de inrichting zelf bedacht, waarna Teus alles in elkaar kluste. Vervolgens reizen ze door naar de gemeente Lansingerland, waar de bed & breakfast van Léon en Mieke staat. Hier slaan de b&b-eigenaren een balletje op de golfbaan. Als laatste is de onderneming van Jeanette en Kees aan de beurt. Ze maken een wandeling door een pittoreske stad in de Neder-Betuwe onder begeleiding van een stadsdichter.


Comedydrama: Au revoir Là-Haut

Canvas
21:20 uur

Het verhaal van Au revoir Là-Haut speelt zich af in de november, 1918. Aan het einde van de eerste wereldoorlog bevinden Édouard en Albert zich in de loopgraven. Daar komen ze niet ongeschonden uit. Na de zware oorlog lijken de briljante tekenaar en de bescheiden boekhouder tot elkaar veroordeeld. Met een bedrieglijk plan besluiten de kameraden het Franse volk een lesje te leren en een groot fortuin te maken.


Docu: De missie van André Kuipers

NPO 1
21:30 uur

André Kuipers, de bekendste astronaut van Nederland, maakt zich zorgen over het klimaat. Daarom maakte hij de documentaire De missie van André Kuipers, vanavond om 21:30 uur te zien op NPO 1. In deze documentaire gaat Kuipers op zoek naar Nederlandse ondernemers en pioniers die ons gaan helpen de noodzakelijke klimaatwinst te boeken. Tegelijkertijd gaan deze visionairs ons ook economische voorspoed brengen. Kuipers gelooft heel erg in nieuwe technologieën, om dingen efficiënter, slimmer en schoner te doen. Kuipers trekt het land in en zoekt de ondernemers en pioniers op, gedreven vanuit een persoonlijke missie. Een documentaire over mogelijke oplossingen voor het wereldwijde klimaatprobleem, die gewoon in Nederland te vinden zijn - van speciaal 'kweekvlees' tot een hele grote batterij om energie in op te slaan.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: persconferentie over coronamaatregelen, nieuw seizoen Bed & Breakfast of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV