Huiveringwekkende horrorfilm It: Chapter One zie je donderdag 2 juni op Veronica

Huiveringwekkende horrorfilm It: Chapter One zie je donderdag 2 juni op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Stephen King heeft al tientallen boeken geschreven, maar It (1986) behoort tot de allergrootste klassiekers uit zijn oeuvre. Het boek werd in 1990 al eens verfilmd als miniserie en in 2017 volgde een nieuwe filmversie, die boven verwachting goed uitpakte. Deze film is donderdag te zien op Veronica en je kunt It streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
It volgt een groep kinderen, die beter bekend staat als de 'Losers Club', in het Amerikaanse stadje Derry, Maine. Uit het niets wordt het stadje geterroriseerd door het bloeddorstige monster It, dat het op kinderen voorzien heeft. Dit monster, dat de vorm van de angstaanjagende clown Pennywise aanneemt, komt lijnrecht tegenover het groepje kinderen te staan dat er alles aan zal moeten doen om hem te verdrijven.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Het is een helse klus: één van de beroemdste boeken van Stephen King verfilmen als er al een prima miniserie van gemaakt is. Regisseur Andy Muschietti durfde het aan en het resultaat was verrassend goed. It was één van de grootste horrorsuccessen in de filmgeschiedenis en de film heeft voor de échte liefhebber genoeg te bieden. De spanning wordt steeds verder opgevoerd en de jonge acteurs laten zich van hun beste kant zien. Gewoon een uitstekende horrorfilm.

Cast
Naast Jaeden Lieberher (Knives Out) en Bill Skarsgård (The Devil All the Time) zijn ook Jeremy Ray Taylor (Goosebumps 2: Haunted Halloween) en Sophia Lillis (I Am Not Okay with This) te zien in It. Deze film is geregisseerd door Andy Muschietti.

It (2017) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is donderdag 2 juni om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: horror. Speelduur: 135 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV