Fantastisch biografisch drama I, Tonya zaterdag te zien op NPO 3

Fantastisch biografisch drama I, Tonya zaterdag te zien op NPO 3
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Kunstschaatsen, dat kennen we in Nederland toch vooral van Sterren dansen op het ijs. In de Verenigde Staten is de sport echter een stuk groter - en het heeft bijvoorbeeld het bizarre verhaal van Tonya Harding opgeleverd. Dat verhaal wordt verteld in het prachtige biografische drama I, Tonya, zaterdag te zien op NPO 3. Je kunt I, Tonya streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
De entree van Tonya Harding in de kunstschaatswereld verloopt niet zonder slag of stoot. Vanwege haar afkomst (een white trash-familie), grote mond en lastige karakter past ze niet goed in het milieu. Tijdens de Amerikaanse kampioenschappen ijsschaatsen in 1994 weet Tonya zich echter op te werken tot een van de grote favorieten. Door een incident, waarbij haar rivale aangevallen wordt door een ingehuurde crimineel, is haar toekomst in de kunstschaatswereld niet meer zeker.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Dankzij rollen in films als The Wolf of Wall Street (2013) en Focus (2015) groeide Margot Robbie uit tot een sekssymbool in Hollywood, maar met I, Tonya laat ze een hele andere kant van zichzelf zien. Robbie fungeerde ook als producent voor deze film, waarin ze eindelijk haar ware acteertalent kan laten zien na een flinke transformatie te hebben ondergaan. Ze wordt nog overtroffen door Allison Janney, die op gruwelijke wijze Tonya's moeder vertolkt - en er een Oscar voor won. De geweldige soundtrack, met muziek van onder meer Dire Straits, Supertramp, Fleetwood Mac en ZZ Top, doet de rest.

Cast
Naast Margot Robbie (Once Upon a Time in Hollywood) en Sebastian Stan (The Devil All the Time) zijn ook Allison Janney (Bombshell) en Julianne Nicholson (August: Osage County) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Craig Gillespie (Cruella).

I, Tonya (2017) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is zaterdag 13 november om 21.55 uur te zien op NPO 3. Genre: biografie, drama. Speelduur: 120 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV