Nederland - Noorwegen live op tv en online (WK-kwalificatie)

Nederland - Noorwegen live op tv en online (WK-kwalificatie)
Allesbeslissende wedstrijd in De Kuip

Sport :

Dinsdag (16 november) is het de dood of de gladiolen voor het Nederlands elftal: in de allesbeslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen moet plaatsing voor het WK van 2022 in Qatar worden binnengesleept. De wedstrijd is om 20.45 uur live te zien op NPO 3 en de livestream via Gids.tv.

Samenvatting en hoogtepunten Nederland - Noorwegen

De hoogtepunten vind je op Gids.tv vanaf het begin van de wedstrijd. De samenvatting hieronder is direct na de wedstrijd op Gids.tv te bekijken.

Gelijkspel
Het Nederlands elftal had zich zaterdag al kunnen kwalificeren als er werd gewonnen van Montenegro, maar in de laatste tien minuten werd een 0-2 voorsprong (dankzij twee treffers van Memphis Depay) weggegeven. Eerder op de avond had Noorwegen al met 0-0 gelijkgespeeld tegen Letland.

Scenario's
Er zijn nu meerdere scenario's mogelijk. Als Nederland wint van Noorwegen is er niks aan de hand en zijn 'we' erbij in Qatar. Vanwege het uitstekende doelsaldo lijkt kwalificatie ook bij een gelijkspel zeker - want dan zou Turkije met 0-14 moeten winnen in Montenegro. Als Nederland verliest en Turkije verspeelt ook punten, wacht deelname aan de play-offs. Bij verlies van Oranje en winst van Turkije komt het doemscenario uit: dan is deelname aan het WK uitgesloten.

De wedstrijd Nederland - Noorwegen is dinsdag 16 november om 20.45 uur live te zien op NPO 3 en de livestream via Gids.tv. De voorbeschouwing op NPO 3 begint om 20.00 uur.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Nederland - Noorwegen live op tv en online (WK-kwalificatie) of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV