Recensie: Ghostbusters: Afterlife is heerlijk avontuur propvol fanservice

Recensie: Ghostbusters: Afterlife is heerlijk avontuur propvol fanservice
Met Finn Wolfhard en Mckenna Grace

Film :

Vanaf donderdag 18 november draait de nieuwe film Ghostbusters: Afterlife in de Nederlandse bioscopen. Het vorige Ghostbusters-project was geen geweldig succes, dus moesten we even op een interessant vervolg op de 80s-klassieker wachten. Is hij er nu wel? Lees hier de filmrecensie van Ghostbusters: Afterlife.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Ecto-1
Callie erft de boerderij van haar vader, een van de originele Ghostbusters. Ze verhuist met haar kinderen Phoebe en Trevor naar het kleine dorpje in Oklahoma. Daar vinden ze onder meer Ecto-1, het voertuig van de Ghostbusters, terug. De kinderen moeten beslissen of ze in hun voetsporen willen treden.

Bron: Sony Pictures

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
In alles doet deze film wat de trailers en het promotiemateriaal beloven: Een extreem lange aflevering van Stranger Things met elementen uit de Ghostbusters-franchise. Sets, kostuums, toon, dialogen en voornamelijk de muziek voelen precies aan welke sfeer de film moet hebben. Mckenna Grace speelt de meest verrassende rol in de film, waarvoor ze grote complimenten verdiend. Deze film blinkt uit in fanservice, maar het verhaal van deze film is sterk genoeg om het geheel - ook zonder alle klassieke Ghostbusters elementen - op de been te houden. Een liefdesbaby van vader én zoon Reitman: 3,5 ster.

Cast
Naast Finn Wolfhard (Stranger Things) en Mckenna Grace (Just Beyond) spelen ook Paul Rudd (Ant-Man and the Wasp), Carrie Coon (Gone Girl), Celeste O'Connor (Freaky), Bill Murray (The French Dispatch), Ernie Hudson (Grace and Frankie) en Dan Aykroyd (Blues Brothers in deze film. Deze productie is geregisseerd door Jason Reitman (The Front Runner).

Vanaf 18 november 2021 is Ghostbusters: Afterlife te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Avontuur, Sci Fi. Tijdsduur: 124 minuten. IMDb-score: 7,6.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV