Vanavond op tv: Nederland-Noorwegen & slot Hello Goodbye

Vanavond op tv: Nederland-Noorwegen & slot Hello Goodbye
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 16 november

Kijktip :

Het Nederlands Elftal speelt vanavond de belangrijke WK-kwalificatiewedstijd tegen Noorwegen, die live te zien is op NPO3. Gelijktijdig is het slot van de huidige serie van Hello Goodbye te zien op NPO1. Ook kun je kijken naar de actiefilm The Bourne Supremacy, met Matt Damon, op Veronica. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 16 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Nederland - Noorwegen (WK-kwalificatie)

NPO 3
20:00 uur

Voorbeschouwing en vanaf 20:45 uur live verslag van de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland - Noorwegen, waarin Oranje zich definitief hoop te plaatsen voor het WK van 2022 in Qatar. Het duel is ook te zien op de livestream via Gids.tv.

Gelijkspel
Het Nederlands elftal had zich zaterdag al kunnen kwalificeren als er werd gewonnen van Montenegro, maar in de laatste tien minuten werd een 0-2 voorsprong (dankzij twee treffers van Memphis Depay) weggegeven. Eerder op de avond had Noorwegen al met 0-0 gelijkgespeeld tegen Letland.

Scenario's
Er zijn nu meerdere scenario's mogelijk. Als Nederland wint van Noorwegen is er niks aan de hand en zijn 'we' erbij in Qatar. Vanwege het uitstekende doelsaldo lijkt kwalificatie ook bij een gelijkspel zeker - want dan zou Turkije met 0-14 moeten winnen in Montenegro. Als Nederland verliest en Turkije verspeelt ook punten, wacht deelname aan de play-offs. Bij verlies van Oranje en winst van Turkije komt het doemscenario uit: dan is deelname aan het WK uitgesloten.


Volle Zalen: Hadewych Minis

NPO 2
20:29 uur

Vanavond gaat Cornald Maas in een nieuwe aflevering van Volle Zalen langs bij Hadewych Minis, een waar multitalent. Samen praten ze over het werk en leven van deze actrice en zangeres.

Duizendpoot
Hadewych Minis heeft inmiddels als actrice in film en theater en als zangeres een omvangrijk oeuvre. De geboren Limburgse is een 'duizendpoot' en gaat zelden iets uit de weg. Daarom zei ze, zelf moeder, ook ja tegen de solorol in de voorstelling Girls & Boys, over het gruwelijke thema kindermoord.

Corona
Volle Zalen volgt Hadewych Minis onder andere in Tegelen, waar ze samen met haar moeder de jaarlijkse Passiespelen bezoekt. De actrice is van jongs af aan gefascineerd door religieuze beelden. Voor Hadewych Minis is door corona veel werk weggevallen, maar het bleek ook een zegen.


Actiefilm: The Bourne Supremacy

Veronica
20:30 uur

Nadat Matt Damon met The Bourne Identity zijn naam vestigde als actieheld, scherpte hij die reputatie nog wat verder aan met het spectaculaire en prachtige vervolg The Bourne Supremacy. Deze geweldige film is dinsdag te zien op Veronica.

Verhaal
Twee CIA-agenten worden bij een missie in Berlijn vermoord en de gevonden vingerafdrukken zijn van Bourne. Vlak daarna duikt een agent op in het stille dorpje in India waar Bourne en Marie zich schuilhouden en ze moeten onmiddellijk vluchten.


Western: Unforgiven

SBS 9
20:30 uur

In zijn lange carrière komt Clint Eastwood telkens weer terug bij zijn favoriete genre, en het genre waarmee hij groot geworden is: de western. Zijn meesterstuk als regisseur kwam uit in 1992: Unforgiven. Deze Oscarwinnende, steengoede western is dinsdag te zien op SBS9.

Verhaal
Voormalig premiejager William Munny neemt met tegenzin nog een laatste klus aan, met de hulp van zijn oude partner Ned Logan en een jonge man de 'Schofield Kid'. Ze worden geconfronteerd met de wrede sheriff Little Bill Daggett en de dodelijk huurling Engelse Bob. Munny valt al snel terug in de koelbloedige moordenaar die hij ooit was.


Slot: Hello Goodbye

NPO 1
20:34 uur

In de laatste aflevering van dit seizoen van Hello Goodbye raakt presentator Joris Linssen weer verwikkeld in een aantal mooie en bijzondere gesprekken. Dinsdag om 20:35 uur op NPO 1.

Kinderwens
Zo vertelt een man Linssen over de onvervulde kinderwens van hem en zijn vrouw. Verder praat de presentator ook met een zuster over haar speciale band met God en ziet hij hoe een gezin emotioneel afscheid neemt omdat ze niet weten wanneer ze hun familie weer zullen zien.

Weerzien
Naast een afscheid is er echter ook een emotionele hereniging te zien in deze slotaflevering van Hello Goodbye. Een Pakistaanse vrouw verlangt met haar zoontje naar het weerzien met haar man en oudste zoon na anderhalf jaar.


Docu: White Cube

NPO 2
22:39 uur

Vanavond zendt NPO 2 om 22:35 uur de documentaire White Cube uit. Hierin volgen we een groep Congolese plantagearbeiders, die kunst maakt en met de opbrengsten land terugkoopt. Ook beginnen ze een museum.

Erbarmelijke omstandigheden
Kunstenaar en filmmaker Renzo Martens reisde in 2011 af naar een voormalige Unilever-plantage in Congo, waar sinds 1911 op grote schaal palmolie wordt verbouwd. Hier ontmoette hij de arbeiders, die onder erbarmelijke omstandigheden en tegen lage lonen werken op het land dat van hen gestolen is.

Discussie
Door middel van het kunstproject hoopt Martens lokale kunst te produceren en daarmee geld te genereren voor de plantage. Met deze film wil hij de discussie over koloniale geroofde kunst, eigenaarschap en winstdeling op scherp zetten.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Nederland-Noorwegen & slot Hello Goodbye of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV