Andere Tijden Special over schuilplaats op de Grebbeberg woensdag op NPO 2

Andere Tijden Special over schuilplaats op de Grebbeberg woensdag op NPO 2
Terug naar het begin van de Tweede Wereldoorlog

Kijktip :

Woensdag 17 november is er een Andere Tijden Special te zien over een bijzondere schuilplaats. We gaan terug naar het begin van de Tweede Wereldoorlog, in mei 1940, als er een flinke strijd gaande is op de Grebbeberg bij Rhenen.

Andere Tijden gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Schuilplaats
Nu is het een idyllisch wandelgebied, maar in mei 1940 is de Grebbeberg het toneel van felle gevechten. Hier hoopt ons leger de Duitsers tegen te houden. Haast nergens in Nederland wordt meer strijd geleverd en meer dan 400 Nederlanders komen om het leven. Andere Tijden vertelt het onbekende verhaal van zeventien jonge militairen die op de Grebbeberg een schuilplaats graven.

Vermist
Ze blijven alleen achter in een gebied vol Duitse SS-soldaten. Het eindigt in een slachtpartij. Twee Nederlandse militairen uit de schuilplaats worden nog steeds vermist. Onderzoeker Michiel Teunisse denkt te weten waar ze liggen. Landmacht-experts gaan 81 jaar na dato op zoek en hopen zo een antwoord te vinden.

Andere Tijden is elke woensdag rond 22.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Andere Tijden terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV