Vermakelijke actiecomedy RED zie je woensdag op Veronica

Vermakelijke actiecomedy RED zie je woensdag op Veronica
Ook te streamen via Netflix en Videoland

Kijktip :

Wat moet een enorme sterrencast nou in een op het oog onbenullige en flauwe actiecomedy? Welnu, de acteurs in RED hadden het goed gezien, want het buitengewoon vermakelijke script levert een prima film op. Woensdag is-ie te zien op Veronica en je kunt RED streamen via onder meer Netflix en Videoland.

Het verhaal
De oude Frank Moses geniet van zijn pensioen wanneer op een dag een team van gewapende CIA-agenten zijn huis binnendringt. Moses heeft nog niets van zijn oude skills verleerd en slaagt erin het gevaar onschadelijk te maken, maar hij ontdekt wél dat de CIA het op zijn voormalige topteam van elite killers van de geheime dienst gemunt heeft. Moses brengt de gepensioneerde teamleden weer bij elkaar om alle gezamenlijke kennis en ervaring in te zetten en zo hun aanvallers telkens één stap voor te blijven.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Tussen alle prestigeprojecten door willen gerenommeerde acteurs soms eens onbekommerd lol trappen - en die mogelijkheid krijgt de sterrencast van RED volop. Er is een enorm blik met acteerlegendes opengetrokken. Zelfs in kleine rolletjes zien we Mary-Louise Parker, Brian Cox, Richard Dreyfuss en Ernest Borgnine opduiken. Het is een belangrijk pluspunt voor deze film, die het niet van logica moet hebben. De actie en komische momenten zijn echter uitstekend verzorgd - en dat resulteert in een buitengewoon vermakelijk filmavondje.

Cast
Naast Bruce Willis (Pulp Fiction) en Morgan Freeman (The Shawshank Redemption) zijn ook John Malkovich (Changeling) en Helen Mirren (The Queen) te zien in RED. Deze film is geregisseerd door Robert Schwentke (Insurgent).

RED (2010) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is woensdag 17 november om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: actie, comedy. Speelduur: 111 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV