Prachtige muziekdocumentaire TINA over Tina Turner donderdag te zien op Canvas

Prachtige muziekdocumentaire TINA over Tina Turner donderdag te zien op Canvas
Leven van zangeres ging niet over rozen

Kijktip :

Dat Tina Turner een turbulent en bewogen leven achter de rug heeft, wisten we al langer. In de prachtige muziekdocumentaire TINA (donderdag 18 november te zien op Canvas) wordt haar verhaal verteld - ook door de mensen die haar goed kennen. Daardoor krijgen we een compleet beeld van deze legendarische popster.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Ike
Tina Turner werd geboren als Anna Mae Bullock in 1939. Ze begon haar artiestencarrière als onderdeel van Ike & Tina Turner met haar gewelddadige man Ike, van wie ze veel te verduren had. Ondertussen werden wel muzikale successen geboekt met hits als 'River Deep, Mountain High' (1966), 'Proud Mary' (1971) en 'Nutbush City Limits' (1973). Vanaf 1975 werkte Tina aan haar solocarrière, maar die kwam maar moeilijk van de grond.

Interviews
TINA begint in het najaar van 1981 met een interview in People, vijf jaar nadat ze echtscheiding van Ike had aangevraagd - en drie jaar voordat ze als soloartiest doorbreekt met de plaat Private Dancer. Naast interviews met Tina komen haar echtgenoot Erwin Bach, Oprah Winfrey en actrice Angela Bassett, die haar in 1993 in de film What's Love Got to Do with It speelde, aan het woord. Verder zitten er nooit eerder vertoonde beelden, audiotapes en persoonlijke foto's in, die het verhaal van Tina illustreren.

De muziekdocumentaire TINA (2021) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is donderdag 18 november om 21.20 uur te zien op Canvas. Je kunt TINA streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Prachtige muziekdocumentaire TINA over Tina Turner donderdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV