Vanavond op tv: finale De Grote Kleine Treinencompetitie & docu Vaccinatie Vetes

Vanavond op tv: finale De Grote Kleine Treinencompetitie & docu Vaccinatie Vetes
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 17 november

Kijktip :

Vanavond is het op NPO1 alweer tijd voor de finale van De Grote Kleine Treinencompetitie met André van Duin. Veronica zendt de actiecomedy RED uit en op NPO3 is de documentaire Vaccinatie Vetes te zien. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 17 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Actiecomedy: RED

Veronica
20:30 uur

Wat moet een enorme sterrencast nou in een op het oog onbenullige en flauwe actiecomedy? Welnu, de acteurs in RED hadden het goed gezien, want het buitengewoon vermakelijke script levert een prima film op, die woensdag te zien is op Veronica.

Verhaal
Voormalig CIA-agent Frank Moses leidt een rustig leven. Totdat op een dag een hightech team van huurmoordenaren opduikt met de opdracht hem te vermoorden. Nu zijn identiteit bekend is en het leven van de vrouw om wie hij geeft in gevaar is, roept Frank zijn oude team weer bij elkaar in een ultieme poging om te overleven.

Finale De Grote Kleine Treinencompetitie

NPO 1
20:35 uur

Vanavond is het tijd voor de finale van De Grote Kleine Treinencompetitie. Wie mogen zich de beste modelspoorbaanbouwers van Nederland noemen? Dat is te zien na een spannende opdracht waarin de teams nog één keer alles uit de kast halen.

Aansluiten
De teams staan voor een extra grote uitdaging. Ze krijgen één dag minder om de baan af te bouwen en daarnaast moeten ze alle eerder gemaakte banen op elkaar aansluiten en zorgen dat er een treintje overheen rijdt.

Erik de Zwart
Dj, en bovenal de grootste treinenfan van Nederland, Erik de Zwart is het gastjurylid in de laatste aflevering met het thema 'toekomst'. De laatste banen die gemaakt worden zijn een maanlandschap en een baan waarin twee toekomstbeelden van de wereld getoond worden, inclusief twee aquaria.


Docu: Vaccinatie Vetes

NPO 3
21:18 uur

Vanavond is om 21:15 uur de documentaire Vaccinatie Vetes te zien op NPO 3. De naam van de docu zegt het al: we maken kennis met mensen die met elkaar in de clinch liggen vanwege het al dan niet nemen van een coronavaccinatie.

Op scherp
De polarisatie in onze samenleving is sinds de start van de coronapandemie enorm toegenomen. De onderlinge verhoudingen tussen individuen en hele bevolkingsgroepen zijn flink op scherp gezet en de kwestie of men zich wel of niet laat inenten leidt tot felle discussies.

Conflict
Zelfs binnen families en vriendengroepen lopen de meningen uiteen, maar het gebeurt ook bij verenigingen, op de werkvloer en in relaties. In deze documentaire volgen we uiteenlopende personen die in conflict zijn met hun omgeving vanwege hun vaccinatiekeuze.

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")


Terug: Inside IDFA

NPO 2
22:10 uur

Vanaf vanavond is het praatprogramma Inside IDFA terug op NPO 2. Nadia Moussaid of Pieter van der Wielen gaat in gesprek met een prominente Nederlander die geraakt is door een spraakmakende documentaire die te zien is op IDFA 2021.

Filmfestival
Van woensdag 17 tot en met zondag 28 november vindt het International Documentary Filmfestival Amsterdam, kortweg IDFA, weer plaats in onze hoofdstad. Het festival wordt wereldwijd gezien als een van de belangrijkste filmfestivals op het gebied van documentaires.

Eerste aflevering
In de eerste aflevering van de nieuwe reeks van Inside IDFA is schrijver Haroon Ali te gast. Hij gaat met Nadia Moussaid in gesprek over de documentaire Four Journeys, een film over de destructieve invloed van de in 1979 ingevoerde eenkindpolitiek in China.


Andere Tijden Special: de Grebbeberg

NPO 2
22:27 uur

Vanavond is er om 22:25 uur een special van Andere Tijden te zien op NPO 2. Hierin gaan we terug naar het begin van de Tweede Wereldoorlog, in mei 1940, als er een flinke strijd gaande is op de Grebbeberg bij Rhenen.

Schuilplaats
Nu is het een idyllisch wandelgebied, maar in mei 1940 is de Grebbeberg het toneel van felle gevechten. Hier hoopt ons leger de Duitsers tegen te houden. Haast nergens in Nederland wordt meer strijd geleverd en meer dan 400 Nederlanders komen om het leven. Andere Tijden vertelt het onbekende verhaal van zeventien jonge militairen die op de Grebbeberg een schuilplaats graven.

Vermist
Ze blijven alleen achter in een gebied vol Duitse SS-soldaten. Het eindigt in een slachtpartij. Twee Nederlandse militairen uit de schuilplaats worden nog steeds vermist. Onderzoeker Michiel Teunisse denkt te weten waar ze liggen. Landmacht-experts gaan 81 jaar na dato op zoek en hopen zo een antwoord te vinden.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV