Serierecensie: In Tiger King 2 gaat de freakshow door met Joe Exotic in de bajes

Serierecensie: In Tiger King 2 gaat de freakshow door met Joe Exotic in de bajes
Aardsrivale Carole Baskin doet ook weer mee

Film :

Vanaf 17 november staat het tweede seizoen van Tiger King op Netflix. Het eerste seizoen Tiger King: Murder, Mayhem and Madness was smaakmakend, shockerend, ordinair en verslavend. Het tweede seizoen probeert dit in stand te houden maar voelt als mosterd na de maaltijd. Lees hier de serierecensie van Tiger King 2.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Achter de tralies
Joe Exotic zit inmiddels een zware gevangenisstraf van 22 jaar uit voor het beramen van een moordaanslag op Carole Baskin. Ondanks deze behoorlijk belastende kwestie is men er in kringen van Tiger King-fans nog steeds heilig van overtuigd dat Carole Baskin de verpersoonlijking van het pure kwaad is. Bovendien is de cast van bizarre drugsbaronnen, oplichters en sekteleiders en rare exen van Joe ook weer terug. Maar de grote vraag is natuurlijk, komt Joe Exotic nog vrij?

Jeff Lowe in in de serie 'Tiger King 2'

Beoordeling van Gids.tv: ★★
Eigenlijk is dit tweede seizoen een soort herhaling van zetten, waarbij de hoofdpersoon Joe Exotic ditmaal commentaar geeft vanuit de gevangenis. Exotic is er dus zelf niet bij, en het moddergooien - netjes uitgedrukt - gaat op dezelfde voet verder. Ook dierenactivist Carole Baskin speelt een belangrijke rol in het tweede seizoen, maar omdat ze in het eerste seizoen werd afgeschilderd als een psychopaat die haar man aan de tijgers voerde, weigerde ze om aan de serie mee te werken. Door de vele archiefbeelden merk je daar gelukkig weinig van. Dit zijn dan ook vaak de meest boeiende afleveringen in het tweede seizoen. Tiger King 2 is uiteindelijk vooral een herhaling van zetten en de WTF-momenten uit het eerste seizoen zijn nu maar op één hand te tellen. Twee sterren.

Cast
Naast Joe Exotic en Carole Baskin zijn ook Jeff Lowe, Lauren Lowe, Bhagavan Antle, Erik Cowie, John Finlay, John Reinke, Kelci Saffery en Eric Goode in deze serie te zien. Deze productie is geregisseerd door Eric Goode en Rebecca Chaiklin.

Vanaf 17 november 2021 is de serie Tiger King 2 te zien op Netflix. Deze serie bevat vijf afleveringen van ongeveer 45 minuten. Genre: Documentaire, Drama. IMDb-score: 7,4.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: In Tiger King 2 gaat de freakshow door met Joe Exotic in de bajes of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV