Oscarwinnende filmklassieker Forrest Gump vrijdag te zien op Comedy Central

Oscarwinnende filmklassieker Forrest Gump vrijdag te zien op Comedy Central
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

Tom Hanks vertoeft inmiddels al veertig jaar in Hollywood en in zijn lange carrière heeft de geliefde ster al vele iconische rollen gespeeld. De vertolking waarmee hij nog altijd het meest geassocieerd wordt, is die van Forrest Gump in de gelijknamige, hartverwarmende klassieker. Deze film is vrijdag te zien op Comedy Central. Je kunt Forrest Gump ook streamen via Netflix en Amazon Prime.

Lees hier op welk kanaal Comedy Central te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
De film vertelt het verhaal van de simpele ziel Forrest Gump. Hij heeft weliswaar een veel lager IQ dan gemiddeld, maar dat weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Dat begint al in zijn jeugd, als hij nog bij zijn moeder woont: Elvis Presley neemt de danspasjes van Forrest over en veroorzaakt een muzikale revolutie. Vervolgens vecht hij in Vietnam, ontmoet hij John F. Kennedy en speelt hij een rol bij het Watergate-schandaal. En ondertussen ontmoet hij eens in de zoveel jaar zijn grote liefde Jenny.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Het verhaal van Forrest Gump wordt zo nu en dan afgedaan als simplistisch en idealistisch, maar ruim 25 jaar na de originele release staat de film nog altijd kaarsrecht overeind. Het is namelijk boven alles een verhaal over hoop, doorzettingsvermogen en liefde. Hanks geeft op onnavolgbare wijze gestalte aan Forrest Gump en won hier meer dan terecht een Oscar voor. Ook de rest van de cast maakt indruk en de film zelf was, naast een kassucces, ook de grote winnaar bij de Oscars: hij versloeg onder meer Pulp Fiction én The Shawshank Redemption in de categorie Beste Film.

Cast
Naast Tom Hanks (News of the World) en Robin Wright (Wonder Woman) zijn ook Gary Sinise (Apollo 13) en Sally Field (Lincoln) te zien in Forrest Gump. Deze film is geregisseerd door Robert Zemeckis (Back to the Future).

Forrest Gump (1994) wordt beoordeeld met een 8,8 op IMDb en is vrijdag 18 februari om 20.30 uur te zien op Comedy Central. Genre: comedy, drama, romantiek. Speelduur: 142 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV