Recensie: Infinite is sciencefictionthriller met Mark Wahlberg-frons zonder charisma

Recensie: Infinite is sciencefictionthriller met Mark Wahlberg-frons zonder charisma
Met schurkenrol voor Chiwetel Ejiofor

Film :

Sinds 10 november staat de film Infinite op Amazon Prime Video. Deze film lijkt veelbelovend, met dikke actie, vette special effects - uit de computer - en een hele aardige cast. Uiteindelijk ging het echter mis: de film was amper in de bioscopen te zien en nu weten we waarom. Lees hier de filmrecensie van Infinite.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Reïncarnatie 2.0
Het verhaal gaat over een groep vrijwel onsterfelijke mannen en vrouwen die door de eeuwen heen worden gereïncarneerd en bekend staan als 'The Infinite'. Om een boosaardige schurk tegen te gaan moet de groep de hulp inschakelen van Evan McCauley, die lijdt aan schizofrenie. Evan moet leren te beseffen dat zijn bizarre dromen eigenlijk herinneringen aan voorgaande levens zijn.

Acteur Chiwetel Ejiofor in de actie- sciencefictionthriller 'Infinite'

Beoordeling van Gids.tv: ★★
Infinite is gebaseerd op het boek The Reincarnationist Papers van D. Eric Maikranz, en gemaakt door Training Day-regisseur Antoine Fuqua. Met deze uitstekende regisseur en een mooie cast zou het helemaal goed moeten komen, maar toch gaan er een aantal zaken ernstig mis. Zo zijn sommige karakters onvoldoende uitgewerkt in een slecht verhaal. Mark Wahlberg zet bovendien een erg matige rol neer, waarin hij bijzonder weinig expressie toont. Ook de grootse, maar ongeloofwaardige plot is er eentje waar je vraagtekens bij kan zetten - vooral vanaf halverwege de film, richting de finale. De enige reden om Infinite misschien toch te gaan bekijken is de performance van Chiwetel Ejiofor, die zoals altijd alles geeft. Twee sterren.

Cast
Naast Mark Wahlberg (The Departed) en Sophie Cookson (Kingsman: The Secret Service) zijn ook Dylan O'Brien (Maze Runner), Rupert Friend (Homeland) en Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave) te zien in Infinite. Deze productie is geregisseerd door Antoine Fuqua (The Equalizer en Training Day).

Sinds 10 november 2021 is de film Infinite te zien op Amazon Prime. Genre: Actie, Sciencefiction, Thriller. Tijdsduur: 106 minuten. IMDb-score: 5,5.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV