Vanavond op tv: Mr. Frank Visser, Ik Vertrek, Deadpool 2 en meer

Vanavond op tv: Mr. Frank Visser, Ik Vertrek, Deadpool 2 en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 18 november

Kijktip :

Of je nou zin hebt in een muziekdocumentaire, een humoristische actiefilm of een gloednieuw avontuur van Nederlanders die hun geluk in het buitenland beproeven… Voor je televisie zit je donderdagavond goed, want er zijn allerlei mooie tv-programma’s en films om uit te kiezen die dit en meer te bieden hebben. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 18 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Frontlinie: gevangen op Cyprus

NPO 2
20:29 uur

In een nieuwe aflevering van Frontlinie, vanavond om 20:30 uur te zien op NPO 2, reist Bram Vermeulen af naar het verdeelde eiland Cyprus. In West-Europa horen we er maar weinig over, maar het eiland kent een roerige geschiedenis. Sinds Turkse troepen in 1974 het noorden van het eiland bezetten, voelen honderdduizenden Cyprioten, aan beide zijden van de scheidslijn, zich gevangen in niemandsland. Bram Vermeulen spreekt ook drie Kameroenezen die besloten de burgeroorlog in hun verdeelde land te ontvluchten. Dit drietal besloot asiel aan te vragen in Cyprus, niet wetend dat dit land net zo verdeeld is als hun vaderland. De Kameroenezen kwamen vast te zitten in de bufferzone tussen het Turkse en Griekse deel. En dus gaat het vanavond in Frontlinie veel over de heimwee die gevangenschap met zich meebrengt.


Mr. Frank Visser - hoe is het nu met: machtsstrijd in seniorenflat

SBS 6
20:30 uur

In Mr. Frank Visser - hoe is het nu met? bezoekt presentator Viktor Brand oude bekenden om te zien hoe het nu met ze gaat. Dit keer reist hij af naar een beruchte seniorenflat in Velsen-Noord. Dat hoogbejaarden soms nog net zo kinderachtig zijn als jonge basisschoolkinderen bleek wel uit de aflevering van Mr. Frank Visser doet uitspraak over een hoogopgelopen strijd in de seniorenflat in Velsen-Noord. Vier bewoonsters lagen met elkaar in de clinch. De strijd draaide helemaal om de macht in de koffiekamer. Na dit bezoek trekt Viktor Brand door naar Hoorn, waar de buren een pittige ruzie hadden over een zwembad in de gemeenschappelijke binnentuin. Is de boel hier tot bedaren gebracht?


Actiefilm: Deadpool 2

Veronica
20:30 uur

In Deadpool 2 werkt Wade Wilson al twee jaar als de gemaskerde held Deadpool. Op een dag verliest hij echter alles waar hij van houdt en geeft zichzelf hiervan de schuld. Voor zijn nieuwe missie moet Deadpool een jonge mutant beschermen tegen supersoldaat Cable die het gemunt heeft op de forse tiener met vuurvaste handjes. Om de cyborg de baas te zijn, stelt Deadpool een team samen. Een zooitje ongeregeld natuurlijk, maar wel met goede intenties.


Filmklassieker: Forrest Gump

Spike
20:32 uur

Forrest Gump is een Amerikaanse film uit 1994, geregisseerd door Robert Zemeckis en gebaseerd op een boek van Winston Groom uit 1985. De film kreeg 13 Oscarnominaties, waarvan Forrest Gump er zes won voor onder andere Beste Film, Beste Regisseur en Beste Acteur. De film gaat over Forrest Gump (Tom Hanks), een simpele ziel met een laag IQ. In het begin zien we een veertje vallen en zien we Forrest die zit te wachten op een bankje voor de bus. Hij vertelt ondertussen over zijn leven aan iedereen die op het bankje komt zitten. Het verhaal gaat over doorzettingsvermogen, liefde, vriendschappen en verlies. Een levensverhaal om nooit te vergeten.


Ik Vertrek: huis op Spaanse berg

NPO 1
20:33 uur

Vanavond staat er weer een nieuwe aflevering van Ik Vertrek op het programma. Op NPO 1 kunnen we om 20:35 uur kijken naar de avonturen van Mike (30) en Maayke (31), die naar Spanje verhuizen. Mike en Maayke hebben het wel gezien in Nederland. Daarom vertrekt het stel met dochters Linne (4) en Jolien (2) naar een huis op een Spaanse berg. Het plan is om zelfvoorzienend te leven, twee appartementen te verhuren en om mangoboer te worden. Maar bij aankomst in Spanje lopen ze meteen tegen de nodige problemen aan: de waterpomp is kapot, er zit een schimmel in de mangobomen en de cv-ketel blijkt niet te werken. De onvoorziene kosten lopen flink op en de aanvraag voor een verbouwingshypotheek duurt maanden.


Muziekdocumentaire: Tina

Canvas
21:16 uur

Tina is een muziekdocumentaire uit 2021, geregisseerd door Daniel Lindsay en T.J. Martin. De documentaire vertelt het levensverhaal van zangeres Tina Turner. De film begint in het najaar van 1981 met een interview in People, vijf jaar nadat ze echtscheiding van Ike had aangevraagd. Naast interviews met Tina komen haar echtgenoot Erwin Bach, Oprah Winfrey en actrice Angela Bassett, die haar in 1993 in de film 'What's Love Got to Do with It' speelde, aan het woord. Verder zitten er nooit eerder vertoonde beelden, audiotapes en persoonlijke foto's in, die het verhaal van Tina illustreren.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Mr. Frank Visser, Ik Vertrek, Deadpool 2 en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV