Donderdag in Op1: Kees Prins over de nieuwe NPO 1-serie BuZa

Donderdag in Op1: Kees Prins over de nieuwe NPO 1-serie BuZa
Dit zijn de gasten van donderdag 18 november

Kijktip :

Donderdag is het de beurt aan Jort Kelder en Welmoed Sijtsma. Dit duo presenteert elke donderdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van donderdag 18 november

  • Hoe ga je te werk als je plotseling minister van Buitenlande Zaken wordt? Dat is te zien in de nieuwe vierdelige serie BuZa. De serie volgt Maarten Meinema, gespeeld door Kees Prins, die de baan zomaar in zijn schoot geworpen krijgt als zijn voorganger plots overlijdt. Maar wanneer de ene na de andere crisis aandient in Den Haag, neemt de druk op de nieuwe minister snel toe. Vanavond bij Op1 schuiven de hoofdrolspeler, regisseur Frank Ketelaar en voormalig minister van Buitenlandse zaken Uri Rosenthal aan.

  • Spike Groen is pas 21 jaar oud en nu al burgemeester van het Franse dorp Saint-Gilles. In het kleine plattelandsdorp met slechts 120 inwoners loopt de jonge burgemeester tegen allerlei soorten problemen aan. Zo probeert hij leegloop tegen te gaan en moet hij eigenhandig het gemeentehuis onderhouden. Bij Op1 vertelt hij alles over het burgemeesterschap en zijn leven.

  • Afgelopen week besloot Shell te vertrekken uit Nederland: een aderlating voor het Nederlandse bedrijfsleven, want de aanwezigheid van hoofdkantoren van multinationals is een aantrekkingskracht voor bedrijvigheid van over de hele wereld. Wat moet er gebeuren om Nederland interessant te houden voor multinationals van nu en voor de multinationals van de toekomst? We bespreken het vanavond bij Op1 met Telegraaf-journalist Martin Visser en medeoprichter van CapitalT Eva de Mol.

  • ‘Hoe gaan we om met bedreigingen in het hart van onze democratie?’ Die vraag stellen verschillende partijen vandaag aan Kamervoorzitter Vera Bergkamp. Waar ligt de grens? En wat valt er tegen te doen? Negeren, vindt oud-hoofredacteur van De Telegraaf Sjuul Paradijs. Hoogleraar staatsrecht Wim Voermans vindt dat je het gedrag van radicaliserende partijen daarmee normaliseert. Samen schuiven ze vanavond aan bij Op1.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Op1: Kees Prins over de nieuwe NPO 1-serie BuZa of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV