Recensie: Tick, Tick... Boom! is prachtige biopic met waanzinnige Andrew Garfield

Recensie: Tick, Tick... Boom! is prachtige biopic met waanzinnige Andrew Garfield
Van de makers van musical Rent

Film :

Vanaf 19 november is de film Tick, Tick... Boom! te zien op Netflix. De verwachtingen zijn hooggespannen, want dit is een samenwerking tussen de ijzersterke acteur Andrew Garfield en Hamilton-bedenker Lin-Manuel Miranda, die zijn regiedebuut maakt. Lees hier de filmrecensie van Tick, Tick... Boom!.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

How much time do we have to do something great?
Het verhaal gaat over Jonathan Larson, een aspirant-theatercomponist die in New York in de bediening werkt. Jonathan hoopt dat zijn nieuwste stuk, 'Superbia', de volgende grote Amerikaanse musical wordt - waarmee hij zijn grote doorbraak zal beleven.

Acteur Andrew Garfield en Alexandra Shipp in de film 'Tick, Tick... Boom!'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
"Alles wat je gaat zien is waargebeurd, behalve de stukken die Jonathan zelf verzonnen heeft." Zo begint deze biografische muziekfilm over de creatieve theatercomponist Jonathan Larson. Als je niets weet over deze man en zijn leven, is deze muziekfilm - ja, er wordt gezongen - een pareltje op Netflix. Nummers als 'Louder Than Words' en 'Why' brengen kippenvel tot op het bot, met een magistrale Andrew Garfield in de hoofdrol. Alle emoties komen voorbij in een verhaal over creativiteit, onmacht, leven, liefde, angst en verlies. Ook regisseur Lin-Manuel Miranda is nog even te zien. Een fantastische muziekfilm van hoge kwaliteit op streamingdienst Netflix. Vier sterren.

Cast
Met Andrew Garfield (The Amazing Spider-Man), Vanessa Hudgens (The Princess Switch), Alexandra Shipp (X-Men: Dark Phoenix) en Joshua Henry (Winter's Tale) spelen rollen in deze film. Deze productie is geregisseerd door Lin-Manuel Miranda (Hamilton en Encanto).

Vanaf 19 november 2021 is de film Tick, Tick... Boom! te zien op Netflix. Musical, Drama. Tijdsduur: 115 minuten. IMDb-score: 8,6.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV