Halve finale ARIA zondag 21 november te zien op NPO 1

Halve finale ARIA zondag 21 november te zien op NPO 1
Wie gaan er door naar de finale?

Kijktip :

Na een aantal spannende weken staat zondag de halve finale van ARIA op het programma. Welke operazangers weten zich te plaatsen voor de grote finale van deze zangwedstrijd?

ARIA gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Zelfgekozen
De zangers zoeken de grenzen op van het operagenre. Ze zingen zelfgekozen stukken, op het grensvlak tussen opera en lichte muziek. Het lied 'Granada' komt uit 1932. Het is een liefdesverklaring aan de zonovergoten stad Granada in Spanje. 'Die Moritat von Mackie Messer' uit Die Dreigroschenoper wordt ook gezongen.

Romantisch lied
'Die Moritat von Mackie Messer' speelt zich af in het duistere criminele milieu van Londen in de negentiende eeuw. 'O sole mio is een heerlijk romantisch lied, dat in de afgelopen 120 jaar al ontelbare keren is uitgevoerd. Tot slot wordt het lied 'Danny Boy', een prachtige sentimentele Ierse ballade, ten gehore gebracht.

ARIA is elke zondag om 20.25 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van ARIA terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Halve finale ARIA zondag 21 november te zien op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV