Vanavond op tv: Jan Terlouw in Sterren op het Doek, theatershow Bert Visscher

Vanavond op tv: Jan Terlouw in Sterren op het Doek, theatershow Bert Visscher
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 20 november

Kijktip :

Jan Terlouw is zateragavond te gast in Sterren op het Doek. De 90-jarige schrijver, politicus en inspiratiebron voor velen laat zich interviewen door Özcan Akyol. Verder op tv: het 22e seizoen van Midsomer Murders gaat van start en als je van spanning houdt kan je kijken naar de film It - Chapter Two. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 20 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Tv-première: It - Chapter Two

Veronica
20:00 uur

27 jaar na de aanvaringen met Pennywise is de 'Loser Club' volwassen en verhuist. Als ze een telefoontje krijgen van Mike Hanlon die ze vertelt dat het moorden opnieuw begonnen is, keren de leden van de club terug naar Derry om het voor een laatste keer op te nemen tegen Pennywise, de moordlustige clown.


Cabaret: Bert Visscher - Hij wordt vanzelf moe

SBS 6
20:30 uur

Vanavond is op SBS6 de tv-première van Bert Visschers laatste voorstelling Hij wordt vanzelf moe te zien. Al jarenlang doet hij zijn best om orde te scheppen in de door hemzelf gecreëerde chaos, maar in deze nieuwe show dreigt het weer een puinhoop te worden. Het begint al met een verhaal over de thuiskomst van zigeunerfamilie Tokko Pepetto. Vreemd, een zigeuner heeft immers geen thuis, anders is het geen zigeuner. En moeten die woonwagens nou uitgerekend op de plek komen waar strijkijzerhandel 'De Uitstrijk' windmolens wil bouwen? In een idyllisch decor van antieke woonwagens kruipt Visscher in de huid van Tokko Pepetto die voorop gaat in de strijd. Visscher weet als geen ander het idiote verhaal van de zigeuners neer te zetten. En ach, je moet maar zo denken: als alles, echt alles op je afkomt, rijd je waarschijnlijk aan de verkeerde kant!


Sterren op het doek: Jan Terlouw

NPO 2
20:35 uur

De onvermoeibare, inmiddels 90-jarige (!) politicus en kinderboekenschrijver Jan Terlouw is vanavond te gast in Sterren op het doek, waar hij in gesprek gaat met Özcan Akyol. Ondertussen portretteren drie kunstenaars hem. Akyol ontvangt Jan Terlouw op het prachtige kasteel Rijnhuizen in Nieuwegein. Fundamentele natuurkunde was de eerste carrière van deze veelzijdige wetenschapper, politicus en schrijver. Jan Terlouw kijkt met warme gevoelens terug op zijn tijd als onderzoeker in Nieuwegein. Ook neemt hij Özcan Akyol mee naar het begin van zijn schrijverschap en vertelt hij over de bijzondere band met zijn vrouw. Aan de drie getalenteerde kunstenaars de eer om Jan Terlouw te vereeuwigen op het doek.


Start: Midsomer Murders seizoen 22

NPO 2
22:09 uur

Vanavond gaat het nieuwe, 22ste seizoen van de Britse detectiveserie Midsomer Murders van start bij de publieke omroep. De komende zaterdagen rond 22:10 uur op NPO 2. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen is te zien hoe een fotograaf uit Little Worthy een vertelwedstrijd wint met zijn verhaal over een wild beest. Al snel bezorgt dit verhaal hem grote populariteit als het een vlucht begint te nemen op social media. Ook Little Worthy zelf mag zich verheugen op belangstelling: van heinde en verre komen mensen op het dorp af om een glimp van het beest op te vangen. Als er een dode valt, moeten Barnaby en Winter uitzoeken of de verzonnen creatie nu gruwelijke realiteit geworden is.

Concert: Snow Patrol Plays Baloise Session 2019

NPO 3
23:33 uur

Vanavond zendt NPO 3 om 23:30 uur een registratie uit van het concert dat Snow Patrol in 2019 gaf tijdens Baloise Session, het populaire indoor boutique muziekfestival in Bazel. Ook hier lieten ze weer de trouw aan hun eigen cultuur horen. De kracht en trots van Ierland en Schotland doordringt het oeuvre van Snow Patrol. Hun muziek vermengt krachtige volksliederen die tot ver buiten de horizon resoneren met gevoelens van stille eenzaamheid en respectvolle nederigheid. En met succes: 'Chasing Cars' was het meest gespeelde nummer van het afgelopen decennium in het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft Snow Patrol ook in Nederland een stortvloed aan hits opgeleverd. Nadat 'Run' in 2003 al een flink publiek aansprak braken ze in 2006 door met de plaats Eyes Open, waar we hits als 'Chasing Cars' en 'Shut Your Eyes' op vinden. De hits waren echter nog lang niet opgedroogd, want successen als 'Crack the Shutters', 'Just Say Yes' en 'Called Out in the Dark' volgden.


Dramafilm: Capernaum

NPO 2
23:46 uur

Drama. In een vissersdorp in Libanon rebelleert de jongen Zain tegen het leven dat men hem probeert op te dringen. Volgens de arts moet Zain een jaar of twaalf zijn, maar niemand kent zijn precieze leeftijd; hij is bij zijn geboorte niet aangemeld. Zo zijn er meer basale zaken die in het chaotische leven van Zain en zijn broertjes en zusjes ontbreken: een leefbaar onderkomen, voldoende eten, bescherming en liefde. Daarom daagt Zain zijn ouders voor de rechter. Zijn aanklacht is dat ze hem op de wereld hebben gezet.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Jan Terlouw in Sterren op het Doek, theatershow Bert Visscher of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV