OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in december 2021

OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in december 2021
Met onder meer The Witcher en The Book of Boba Fett

Kijktip :

De laatste maand van het jaar betekent over het algemeen feest. Met Sinterklaas, Kerst en oud en nieuw staat er uiteraard genoeg op het programma, maar in de donkere dagen is er ook genoeg te zien op het witte doek en het zilvere scherm. Bekijk het complete overzicht van nieuwe films en series op de streamingdiensten Netflix, Videoland, Disney Plus, Ziggo, NPO Plus, Amazon Prime Video, Apple TV+, op tv en in de bioscopen.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

The Power of the Dog (1 december)

Netflix

Bron: Netflix
De film speelt zich af in de jaren twintig van de vorige eeuw en gaat over een stel rijke Montana broers, Phil en George Burbank. Wanneer George in het geheim trouwt met de plaatselijke weduwe Rose, voert een boze Phil een meedogenloze oorlog om haar te vernietigen door haar zoon Peter als pion te gebruiken. Lees hier waar je vanaf 1 december The Power of the Dog kunt kijken.

Lost in Space, S3 (1 december)

Netflix

Bron: Netflix
In het jaar 2046 ontdekt de familie Robinson met het ruimteschip Jupiter 2 een scheur in de ruimtetijd en storten neer op een onbekende planeet. Lichtjaren van de beoogde bestemming verwijderd moeten de Robinsons en andere kolonisten, die met hen zijn gestrand, strijden tegen een vreemde nieuwe buitenaardse omgeving, terwijl ze proberen de planeet te verlaten. Bekijk hier waar je Lost in Space kunt streamen.

Elf (1 december)

Netflix

Bron: New Line Cinema
Een klein jongentje wordt door de kerstman geadopteerd en opgevoed tussen de elfjes op de Noordpool nadat hij per groot ongeluk in zijn zak met cadeautjes terecht is gekomen. Jaren later zorgt de inmiddels volwassen man door zijn lengte voor problemen tussen de andere elfen. Lees hier waar je vanaf 1 december Elf kunt kijken.

Niks Vreemds Aan (1 december)

Videoland

Bron: Just Film Distribution
In de film zijn twee stellen op zoek naar meer vurige passie en besluiten in een opwelling te gaan swingen. Het loopt echter anders dan zij verwachten en niets is meer zoals het was, maar ook het leventje van hun buurvrouw Lot verandert drastisch. Bekijk hier waar je Niks Vreemds Aan kunt kijken.

Lees ook onze filmrecensie van Niks Vreemds Aan.

Donnie op de Monnie (1 december)

Prime Video

Bron: Prime Video
De sympathieke rapper Donnie duikt in de jetset lifestyle van rijke mensen die - vaak al heel jong - een jaloersmakend fortuin hebben vergaard dankzij hun ongewone talent en ondernemerszin. In deze openhartige en onthullende show zien we hoe Donnie zich ontspannen onderdompelt in de levens van voetbalsterren, YouTubers, rappers, influencers, modellen, topondernemers, muzikanten en sociale stijgers. Bekijk hier waar je vanaf 1 december Donnie op de Monnie kunt streamen.

La Casa de Papel, S5b (3 december)

Netflix

Bron: Netflix
De professor verzamelde een team van 8 specialisten om zich heen. Samen willen ze de 'Koninklijke Munt van Spanje' infiltreren. Het uiteindelijke doel? Met 2,4 miljard euro naar buiten lopen. Ze hebben hiervoor elf dagen toegang tot de gelddrukmachines nodig. Dit vereist een uitgekiend plan om de speciale eenheden van de Spaanse politie om de tuin te leiden. Bekijk hier waar je La Casa de Papel kunt kijken.

Diary of a Wimpy Kid (3 december)

Disney Plus

Bron: Disney
In de film volgen we de hilarische en desastreuze avonturen van de schriele maar ambitieuze Gref Heffley, die zich een weg probeert te banen door de engste en vernederendste ervaring van een jongere: de middelbare school. Lees hier waar je vanaf 3 december Diary of a Wimpy Kid kunt kijken.

Harlem (3 december)

Prime Video

Bron: Prime Video
De serie volgt vier stijlvolle en ambitieuze beste vriendinnen in Harlem, New York City: een professor die worstelt om ruimte te maken voor haar liefdesleven; een slimme tech-onderneemster die altijd met iemand nieuw uitgaat; een no-filter zangeres; en een hopeloze romantische mode-ontwerpster. Bekijk hier waar je vanaf 3 december Harlem kunt streamen.

De Verraders: Videoland Editie (5 december)

Videoland, wekelijks

Bron: Videoland
Het hek naar het landhuis Havixshorst gaat krakend open voor het allereerste Videoland seizoen van 'De Verraders'. Terwijl de zon al lang en breed onder is nemen de verraders intrek in het landhuis. Klaar om te muiten, te verraden en via hun conclaaf chaos te creëren die zijn weerga niet kent. Wordt het een stille nacht of slaan de verraders genadeloos toe? Bekijk hier waar je De Verraders kunt kijken.

Voir, S1 (6 december)

Netflix

Bron: Netflix
Een serie waarin vijf filmkenners door middel van visuele essays een ode brengen aan het medium. Ze vertellen onder meer over de fragmenten, technieken en personages die tijdens het kijken een hele diepe indruk achterlieten. Bekijk hier waar je vanaf 6 december Voir kunt streamen.

De Familie Claus 2 (7 december)

Netflix

Bron: Netflix
Jules Claus heeft kerst weer helemaal omarmd en zijn rol als toekomstige Kerstman is daarmee verzekerd. Vol goede moed gaan opa Noël en Jules met z'n tweetjes aan de slag. De drukste periode van het jaar staat namelijk weer voor de deur. Lees hier waar je vanaf 7 december De Familie Claus 2 kunt kijken.

Famke & Denzel: Een Nieuw Begin (7 december)

Videoland, wekelijks

Bron: Videoland
Famke Louise en Denzel Slager geven een uniek en exclusief kijkje in hun dagelijks leven als verliefd koppel. Het stel deelt meer dan ooit en de camera’s mogen overal bij zijn. Zo volgt de serie de twee op de voet tijdens alle aspecten van Famke haar zwangerschap, van de zware tot bijzondere momenten. Bekijk hier waar je vanaf 7 december Famke & Denzel: Een Nieuw Begin kunt streamen.

Lady Bird (8 december)

Netflix

Bron: IAC Films
Christine McPherson ofwel Lady Bird - zoals ze zelf genoemd wil worden - is een ongemakkelijke tiener die in de laatste klas van de middelbare school zit en niets liever wil dan studeren. Heel ver weg van haar huis, waar vader werkloos is en moeder zich veel te veel met haar bemoeit.. Lees hier waar je Lady Bird kunt kijken.

Welcome to Earth, S1 (8 december)

Disney Plus

Bron: National Geographic
Het lijkt er misschien op dat de mens elke centimeter van het oppervlak van onze planeet in kaart heeft gebracht, maar kijk beter en je zult ontdekken dat er nog zoveel meer te ontdekken valt: Het tijdperk van ontdekkingen is nog lang niet voorbij. Bekijk hier waar je vanaf 8 december Welcome to Earth kunt streamen.

The Unforgivable (10 december)

Netflix

Bron: Netflix
Ruth Slater, gespeeld door Sandra Bullock, wordt vrijgelaten uit de gevangenis na het uitzitten van haar straf voor een gewelddadig misdrijf. De wereld beschouwt Ruths verleden als onvergeeflijk. Ze gaat op zoek naar de zus die ze achterliet. Lees hier waar je vanaf 10 december The Unforgivable kunt kijken.

Downton Abbey, S1-6 (9 december)

NPO Plus

Bron: BBC
Het beroemdste kostuumdrama ter wereld behandelt standsverschillen in de periode 1912-1925 rond de Eerste Wereldoorlog in een groot Engels landhuis. De serie vertelt het verhaal van de elitaire Crawley-familie en hun personeelsleden. Bekijk hier waar je vanaf 9 december Downton Abbey kunt streamen.

Mocro Maffia: Meltem (10 december)

Videoland

Bron: Videoland
Het karakter Meltem zit in de creditcardfraude. Een business waarmee ze onder de radar van de politie blijft. De Turks-Nederlandse vrouw is slim en doordacht. Haar enige zwakke plek is haar gokverslaafde vader, die geld heeft geleend van team Paus. Meltem probeert haar vader uit handen van de Mocro Maffia te redden, waarvoor ze naar haar Turks-Duitse familie in Düsseldorf gaat, die net als de Amsterdamse Mocro Maffia in coke handelt. Lees hier waar je vanaf 10 december Mocro Maffia Meltem kunt kijken.

Encounter (10 december)

Prime Video

Bron: Prime Video
Het verhaal gaat over een vader en zijn twee jonge zoons. Hij is een onderscheiden marinier die poogt zijn zoons te beschermen tegen een gevaarlijke buitenaardse dreiging. Terwijl hun reis hen in steeds meer onveilig gebied brengt, worden de broers met een harde werkelijkheid geconfronteerd en voelen ze zich genoodzaakt hun kindertijd achter zich te laten. Lees hier waar je vanaf 10 december Encounter kunt kijken.

The Hand Of God (15 december)

Netflix

Bron: Netflix
Het verhaal gaat over een jongen in het Napels van de jaren '80, waarin Maradona naar de stad kwam en er een aantal verschrikkelijke dingen gebeuren. Lees hier waar je vanaf 15 december The Hand of God kunt kijken.

Jomanda: Het Echte Verhaal (15 december)

Videoland

Bron: Videoland
Televisielegende Tineke de Nooij, gossip-journalist Ben Holthuis, vriend Johan Vlemmix, fans en andere intimi vertellen over Joke Daman, beter bekend als Jomanda. Van haar succesvolle opkomst tot haar ondergang: alles komt aan bod in deze vierdelige documentaireserie. Bekijk hier waar je vanaf 15 december Jomanda: Het Echte Verhaal kunt streamen.

Ron's Gone Wrong (15 december)

Disney Plus

Bron: 20th Century Studios
n een bijzondere wereld waar wandelende, pratende, digitaal verbonden bots de beste vrienden van kinderen zijn geworden, vind een 11-jarige jongen dat zijn robotmaatje niet helemaal werkt. De robottrucjes leren zal voor de nodige lach en een traantje zorgen. Lees hier waar je vanaf 15 december Ron's Gone Wrong kunt kijken.

The Witcher, S2 (17 december)

Netflix

Bron: Netflix
The Witcher gaat over de 'hekser' Geralt of Rivia (Henry Cavill): een eenzame monsterjager. In het tweede seizoen is hij ervan overtuigd dat Yennefer om het leven is gekomen tijdens de ‘Battle of Sodden’. Terwijl de koningen, elfen, mensen en demonen van de verschillende continenten strijden voor heerschappij, moet Geralt prinses Cirilla tegen nog iets veel gevaarlijkers beschermen: de mysterieuze kracht die in haar schuilt. Bekijk hier waar je The Witcher kunt streamen.

Rundfunk: Jachterwachter (17 december)

Videoland

De keihard werkende Wachtopzichter runt zonder hulp camping HIVO. De komst van de uitgeleefde ex-wereldster Ronnie Bosboom Jr. lijkt een zegen, maar wanneer hij op de vlucht blijkt voor gevaarlijke criminelen, moet het duo er alles aan doen om de camping te redden. Lees hier waar je Rundfunk: Jachterwachter kunt kijken.

Lees hier de filmrecensie van Rundfunk: Jachterwachter.

With Love (17 december)

Prime Video

Bron: Prime Video
De serie volgt broer en zus Lily en Jorge, die op een missie zijn om liefde te vinden. Elk van de vijf afleveringen speelt zich af tijdens een andere feestdag gedurende het jaar. Lily, Jorge en de Diaz familie worden gevolgd in de loop van 12 maanden terwijl ze de hoogte- en dieptepunten van het leven ervaren. Bekijk hier waar je vanaf 17 december With Love kunt streamen.

Swan Song (17 december)

Apple TV+

Bron: Apple TV
Het drama speelt zich af in de nabije toekomst en volgt de gelukkig getrouwde familieman Cameron, die te horen krijgt dat hij een terminale ziekte heeft. Zijn dokter komt echter met een optie om zijn vrouw en kinderen, die nog van niets weten, het leed van zijn dood te besparen: hij kan zich voor zijn overlijden laten vervangen door een identieke kloon. Lees hier waar je vanaf 17 december Swan Song kunt kijken.

Dexter: New Blood, S1 (20 december)

NPO Plus

Bron: Showtime
Tien jaar nadat Dexter vermist raakte in het oog van orkaan Laura, leeft hij onder een valse naam in het kleine stadje Iron Lake, New York. Dexter lijkt zijn nieuwe leven dan wel te omarmen, maar in het kielzog van onverwachte gebeurtenissen in deze hechte gemeenschap lonkt zijn donkere kant opnieuw. Bekijk hier waar je vanaf 20 december Dexter: New Blood kunt streamen.

Being the Ricardos (21 december)

Prime Video

Bron: Prime Video
Het verhaal gaat over het leven van het wereldberoemde Hollywood-koppel Lucille Ball en Desi Arnaz gedurende een week op de set van 'I Love Lucy'. Zowel Lucille als Desi komen, van de leesrepetitie op maandag helemaal tot aan een scène met studiopubliek op vrijdag, voor grote uitdagingen te staan die hun carrière kunnen beëindigen. Evenals hun huwelijk. Lees hier waar je vanaf 21 december Being the Ricardos kunt kijken.

Emily in Paris, S2 (22 december)

Netflix

Bron: Netflix
Emily heeft inmiddels haar weg gevonden in Parijs, maar struggelt nog altijd met de eigenaardigheden van het Franse leven. Nadat ze in een driehoeksverhouding belandt met haar buurman en eerste echte Franse vriendin, is ze vastbesloten zich volledig op haar werk te focussen, waar het haar ook niet makkelijk wordt gemaakt. Bekijk hier waar je vanaf 22 december Emily in Paris kunt streamen.

The Ferragnez (23 december)

Prime Video

Chiara Ferragni is ondernemer, influencer en model en heeft meer dan 24 miljoen volgers op Instagram. Haar partner Fedez is een muzikant die meer dan 60 platina platen op zijn naam heeft staan. Samen staan de twee bekend als de Ferragnez, en vanaf deze winter kun je in de nieuwe serie volgen hoe het er bij het succesvolle koppel achter de schermen aan toe gaat. Bekijk hier waar je vanaf 23 december The Ferragnez kunt streamen.

Don't Look Up (24 december)

Netflix

Bron: Netflix
Twee astronomen ontdekken dat een zeer gevaarlijke asteroïde de aarde nadert en zal vernietigen. Ze beginnen vervolgens aan een tour langs de media om de mensheid te waarschuwen. Er is echter een klein probleem: ze staan onderaan de ladder binnen hun werksoort, en geen mens wil luisteren. Lees hier waar je vanaf 24 december Don't Look Up kunt kijken.

Forca Koeman, S3 (27 december)

Videoland

Bron: Videoland
In het derde seizoen vervolgen we de wilde achtbaanrit van Ronald Koeman als trainer van FC Barcelona. Bekijk hier waar je Forca Koeman kunt streamen.

The Book of Boba Fett, S1 (29 december)

Disney Plus

Bron: Disney
De legendarische premiejager Boba Fett en huurling Fennec Shand moeten door de onderwereld van de melkweg navigeren wanneer ze terugkeren naar het zand van Tatooine om het gebied te claimen dat ooit werd geregeerd door Jabba the Hutt en zijn misdaadsyndicaat. Bekijk hier waar je vanaf 29 december The Book of Boba Fett kunt streamen.

Angela Black, S1 (30 december)

NPO Plus

Angela zit gevangen in een relatie waaraan ze niet kan ontsnappen. Ze wordt onverwacht benaderd door Ed, een privé-detective, die de donkerste geheimen van haar man verklapt. Bekijk hier waar je vanaf 30 december Angela Black kunt streamen.

Cobra Kai, S4 (31 december)

Netflix

Bron: Netflix
Johnny Lawrence staat op het punt om zijn beruchte Cobra Kai karate dojo te heropenen. Dit zorgt er voor dat zijn oude rivaliteit met Daniel LaRusso weer opspeelt, die zijn leven probeert te leiden zonder zijn mentor Mr. Miyagi. Bekijk hier waar je Cobra Kai kunt streamen.

The Lost Daughter (31 december)

Netflix

Bron: Netflix
Tijdens een strandvakantie raakt Leda geobsedeerd door een jonge moeder en haar dochter. Hun liefdevolle relatie en met name hun luidruchtige en intimiderende familie werken op haar zenuwen. Lees hier waar je vanaf 31 december The Lost Daughter kunt kijken.

Queer Eye, S6 (31 december)

Netflix

Bron: Netflix
In een tijd waarin De Verenigde Staten verdeeld zijn en de toekomst onzeker lijkt, probeert een team van vijf dappere mannen ons dichter bij elkaar te brengen met hun plezier en hun gevoel voor mode. Met een nieuwe Fab 5 en een bijna onmogelijke missie, vertrekt Queer Eye uit de Big Apple om Amerika compleet roze te maken. Lees hier waar je Queer Eye kunt streamen.

The Rescue (31 december)

Disney Plus

Bron: National Geographic
Zomer 2018. De nachtmerrie begint als twaalf jeugdvoetballers en hun coach in Noord-Thailand vast komen te zitten in een ondergelopen grot. Deze documentaire onthult het verhaal dat tegen alle verwachtingen in de wereld in zijn greep hield. Lees hier waar je vanaf 31 december The Rescue kunt kijken.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in december 2021 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV