Recensie: Aline, the Voice of Love over leven van Céline Dion brengt weinig verrassingen

Recensie: Aline, the Voice of Love over leven van Céline Dion brengt weinig verrassingen
Franse comédienne Valérie Lemercier in de huid van wereldster

Film :

Vanaf 18 november is de film Aline, the Voice of Love te zien in de Nederlandse bioscopen. Dat haar naam niet gebruikt mag worden in deze film over het leven van inmiddels 53-jarige zangeres Céline Dion is echt een gemiste kans. Lees hier de filmrecensie van Aline, the Voice of Love

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Freely inspired
Het verhaal begint eind jaren '60, Quebec. Daar verwelkomen Sylvette en Anglomard hun 14e kind: Aline. In de familie Dieu overheerst de muziek en als Aline opgroeit ontdekken ze haar bijzondere gave: ze heeft een gouden stem. Wanneer muziekproducent Guy-Claude die stem hoort, heeft hij maar één ding in gedachten: van Aline de grootste zangeres ter wereld maken.

Aline alias Céline Dion (Valérie Lemercier) wordt toegezongen door familie in hartverwarmende scène.

Beoordeling van Gids.tv: ★★
Als de grote hit van de film Titanic - My Heart Will Go On voorbij komt, zet Aline haar radio driftig uit. Een van de weinige scènes die je niet snel vergeet uit de film Aline, the Voice of Love, die wonderbaarlijk dramaloos is. Voor tranen is weinig tijd in deze productie, die vrij snel over het enorme verlies van de liefde van haar leven Guy-Claude stapt. Eeuwig zonde natuurlijk: deze productie over de 53-jarige zangeres met gouden keel voelt te vroeg gemaakt. De fans zien geen grote verrassingen of dingen die nog niet bekend waren. Uiteindelijk geloof je de actrice Valérie Lemercier wel als de wereldster. Door de hartverwarmende scène in als de bruid Aline wordt toegezongen door haar familie, blijft een lief gevoel over. Twee sterren.

Cast
Naast Valérie Lemercier (Monte Carlo) en Sylvain Marcel (Bon Cop, Bad Cop) is ook Danielle Fichaud (La Passion d'Augustine) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Valérie Lemercier.

Vanaf 18 november 2021 is de film Aline, the Voice of Love te zien in de bioscopen. Genre: Biografie, Drama, Muziek. Tijdsduur: 128 minuten. IMDb-score: 7,1.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV