Serierecensie: The Wheel of Time is bloederige The Lord of the Rings en Game of Thrones in de mix

Serierecensie: The Wheel of Time is bloederige The Lord of the Rings en Game of Thrones in de mix
Met actrice Rosamund Pike

Film :

Vanaf 19 november staan de eerste drie afleveringen van The Wheel of Time op Amazon Prime Video. Doe twee eetlepels The Lord of the Rings en één eetlepel Game of Thrones in een kom en voeg een emmer bloed en een snufje His Dark Materials toe. Roer goed en dan heb je een uitstekende fantasieserie die je niet mag missen. Lees hier de serierecensie van The Wheel of Time.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

The Dark One
Het verhaal draait om Moiraine Damodred. Zij maakt deel uit van de Aes Sedai, een organisatie bestaande uit vrouwen die magie beoefenen. Moiraine neemt een groep van vijf jonge mensen op reis rond de wereld, omdat ze denkt dat één van hen de reïncarnatie zou kunnen zijn van de Draak: een machtig persoon over wie beweerd wordt dat die ofwel deze wereld zal redden, ofwel haar zal vernietigen.

Actrice Rosamund Pike in de serie 'The Wheel of Time'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Deze beoordeling gaat over de eerste drie afleveringen van The Wheel of Time.

Deze achtdelige serie is gebaseerd op de gelijknamige romans van Robert Jordan. De boekenreeks is in totaal meer dan 90 miljoen keer over de toonbanken gegaan en is daarmee één van de populairste boekenseries ter wereld geworden. Hoog tijd voor een serie natuurlijk: Bij de eerste minuten zien we gelijk in het begin al dat we naar hoge kwaliteit zitten te kijken. De cast is sterk, met als boegbeeld actrice Rosamund Pike. Het personage Rand Al’Thor wordt gespeeld door de Nederlander Josha Stradowski (Hoogvliegers), die ook een prima rol in huis heeft. Fantasie staat in grote letters geschreven in een serie met oogverblindende landschappen, mooie special effects en heel veel details. Bovendien betreden we in elke twee afleveringen nieuwe werelden: Kom maar op met dat avontuur! Vier sterren.

Cast
Naast Rosamund Pike (Gone Girl) en Daniel Henney (Criminal Minds) zijn ook Josha Stradowski (Spangas) en Madeleine Madden (Dora and the Lost City of Gold) in deze serie te zien. Deze productie is geregisseerd door Rafe Judkins (Agents of S.H.I.E.L.D.).

Vanaf 19 november staan er drie afleveringen van The Wheel of Time op Amazon Prime Video. Daarna verschijnt er elke week een nieuwe aflevering. De seizoensfinale is op 24 december 2021 te zien op de streamingdienst. Genre: Fantasy, Drama, Avontuur. IMDb-score: 7,5.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: The Wheel of Time is bloederige The Lord of the Rings en Game of Thrones in de mix of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV