Recensie: Met Encanto schijnt de warme Colombiaanse zon in de bioscoop

Recensie: Met Encanto schijnt de warme Colombiaanse zon in de bioscoop
De zestigste Disney animatiefilm is magisch genieten!

Film :

Vanaf 24 november is de animatiefilm Encanto te zien in de Nederlandse bioscopen. Het glas champagne kan de lucht in, want Disney levert zijn zestigste animatiefilm af. Net zoals één van zijn prachtige voorganger Coco doet dit verhaal iets magisch en moois: iets dat je niet zo snel vergeet. Lees hier de filmrecensie van Encanto.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Casa Madrigal
Het verhaal draait om de 15-jarige Mirabel. Ze is liefdevol, grappig en feilbaar. Mirabel is een echte comedian en woont samen met haar gezin in Colombia. Haar gezin beschikt over bijzondere magische krachten en wonen in een magisch en fantastisch huis. Mirabel zelf beschikt echter nog niet over magische krachten, maar dan is het toch echt aan haar om Encanto te redden.

Hoofdpersonage Mirabel (stem van Stephanie Beatriz) heeft geen bijzondere gave in animatiefilm 'Encanto'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½
We kunnen er met zijn allen niet om heen: Walt Disney Animation is de koning, keizer en admiraal van verhalen vertellen. In deze donkere dagen is Encanto er eentje in de catagorie 'Deze mag je niet missen'. De magistrale animatie met zoveel kleur en details en levenslessen brengen ontroering, veel humor en enorm groot plezier: Let voor het gemak maar eens op het haar van Mirabel. Encanto is voor alle leeftijden, want het is voor kinderen en voor de oudere generaties groots genieten. De liedjes zijn swingend en raak, het verhaal is lief en meeslepend met een groot hart. Ga dat zien mensen, want je komt blij en gelukkig uit de bioscoop, wat je gevoel in deze koude en gure dagen ook voelt. Wederom grote dank aan alle makers van deze heerlijke feel good: Vier en halve ster.

Cast
Met de stemmen van Stephanie Beatriz (In the Heights), John Leguizamo (Ice Age: Continental Drift), Mauro Castillo (El Joe) en Lin-Manuel Miranda (Mary Poppins Returns). De Nederlandse stemmen zijn onder meer Vajèn van den Bosch en Ewout Eggink. Deze productie is geregisseerd door Jared Bush en Byron Howard (Zootropolis).

Vanaf 24 november 2021 is de film Encanto te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Animatie, Familie, Avontuur, Komedie. Tijdsduur: 99 minuten. IMDb-score: 7,8.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Met Encanto schijnt de warme Colombiaanse zon in de bioscoop of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV