Vanavond op tv: Dit is mijn keus, uitreiking Loden Leeuw, Raising a School Shooter

Vanavond op tv: Dit is mijn keus, uitreiking Loden Leeuw, Raising a School Shooter
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 22 november

Kijktip :

Niet alleen tv-programma’s, maar ook commercials spelen vanavond op tv een interessante rol. In Radar wordt namelijk de Loden Leeuw uitgereikt aan de meest irritante BN'er in een reclame. Maar je kunt ook kijken naar een nieuw praatprogramma, prachtige films, een lekkere realityserie of een goede docu… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 22 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Raising a School Shooter

NPO 2
20:28 uur

Vanavond is de indrukwekkende IDFA-documentaire Raising a School Shooter te zien op NPO 2. Ouders van drie leerlingen die wapens binnenbrachten in hun school en klasgenoten en personeel vermoordden, vertellen hun verhaal van verlies. De zoon van Jeff zit een levenslange gevangenisstraf uit nadat hij als vijftienjarige het vuur opende op zijn klasgenoten. Ook Clarence’s zoon Nicholas zit na een dodelijke schietpartij voor de rest van zijn leven vast. Sue is de moeder van Dylan Klebold, een van de twee tieners die het bloedbad op Columbine High School veroorzaakten en daarna zichzelf ombrachten. De ouders staan voor een bovenmenselijke opgave: laveren tussen verdriet, schuldgevoel en machteloosheid. Hoe zeg je 'sorry' tegen de ouders van dode klasgenoten? Mag je wel rouwen als je zoon de dader is? En ging er iets mis in de opvoeding? Dat onderzoeken Frida en Lasse Barkfors in deze heftige documentaire.


Familie Gillis - massa is kassa: Peter ontdekt grote fout

SBS 6
20:30 uur

In een nieuwe aflevering van Familie Gillis: massa is kassa, vanavond om 20:30 uur op SBS6, maken de Gillisjes weer van alles mee. Zo ontdekt Peter een grote fout bij de drukkerij... Peter Gillis is enthousiast over een potentieel nieuw vakantiepark en is benieuwd naar de reactie van zijn gezin. Om het werk op de vakantieparken even te vergeten heeft zoon Mark een vrije dag gepland om met vrienden te feesten op een festival. En terwijl Nicol in afwachting is van het uitkomen van haar eendeneieren, heeft Peter het druk met andere zaken. Zijn boek komt bijna uit, maar in de drukkerij ontdekt hij een grote fout. Is dit nog te herstellen voordat het boek in de winkels ligt?


Fantasyfilm: Fantastic Beasts and Where to Find Them

NET 5
20:30 uur

Het verhaal van Fantastic Beasts and Where to Find Them volgt een zogeheten magie-zoöloog, Newt Scamander genaamd. Newt heeft net zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren afgerond. Tijdens een tussenstop in New York loopt alles uit de hand, wanneer een paar fabeldieren uit zijn magische koffer ontsnappen die problemen kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaars- als de Dreuzelwereld.


Nieuw: Dit is mijn keus

RTL 5
20:31 uur

Vanaf vanavond is het nieuwe praatprogramma Dit is mijn keus, gepresenteerd door Eddy Zoëy, wekelijks om 20:30 uur te zien op RTL 5. Hij ontvangt mensen in de studio die een bijzondere keuze hebben gemaakt. Het kan ook zijn dat de gasten een fascinerend verhaal te vertellen hebben. Iedere aflevering behandelt een spraakmakend en/of visueel thema dat de nieuwsgierigheid sterk prikkelt bij de kijker. De eerste aflevering draait om het thema 'Ik heb een extreme fetisj' - over mensen die opgewonden raken van de gekste dingen. Fetisjisten raken seksueel opgewonden van specifieke voorwerpen, lichaamsdelen of rituelen. Maar hoe ontwikkel je zo'n fetisj? En is het gevaarlijk? Op het hebben van zo'n fetisj rust in ieder geval nog steeds een enorm taboe. Eddy Zoëy ontvangt gasten die bijvoorbeeld heel warm worden van pijn, leer, puppy's en pony's.


Muziekfilm: Rocketman

Spike
20:32 uur

De unieke, muzikale biopic Rocketman neemt je mee op de spectaculaire reis van de opkomst van Elton John. Met ongelooflijke vertolkingen van Eltons meest geliefde liedjes. Ontdek hoe een jongen uit een kleine stad een icoon in de rock-'n'-roll werd.


Radar: uitreiking Loden Leeuw

NPO 1
20:34 uur

Vanavond is de laatste aflevering van dit seizoen van Radar om 20:30 uur te zien op NPO 1. In deze uitzending wordt onder meer de Loden Leeuw uitgereikt voor de irritantste BN'er in een reclame. Reclamemakers hebben dit jaar weer hun uiterste best gedaan om het bloed onder je nagels vandaan te halen. Vanavond wordt de Loden Leeuw uitgereikt, welke BN'er mag het beeldje op de schoorsteenmantel zetten? Henny Huisman, Frank Lammers of Wesley Sneijder? En welke reclame heeft de meeste stemmen gekregen: Aldi, Decupré of Verisure? Er is dit jaar ook een nieuwe categorie toegevoegd: meest irritante influencer die reclame maakt. Naast de Loden Leeuw worden er in deze uitzending ook weer enkele misstanden aan de kaak gesteld. Bij Radar kwamen namelijk ruim 600 klachten binnen over a.s.r. Vitality. Ook gaat het vanavond over de aanvullende zorgverzekering.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Dit is mijn keus, uitreiking Loden Leeuw, Raising a School Shooter of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV