Recensie: met A Boy Called Christmas brengt Netflix het heerlijke kerstgevoel in huis

Recensie: met A Boy Called Christmas brengt Netflix het heerlijke kerstgevoel in huis
Met Henry Lawfull, Maggie Smith, Kristen Wiig, Michiel Huisman en Sally Hawkins

Film :

Vanaf 25 november staat de film A Boy Called Christmas op Netflix. De streamingdienst pakt ook dit jaar weer uit met nieuwe kerstfilms tijdens de feestdagen, en dat begint al vroeg. Begin november druppelden de eerste producties al binnen, maar nu zijn de grote cadeaus aan de beurt! Lees hier de filmrecensie van A Boy Called Christmas.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

De oorsprong van de Kerstman
Het verhaal gaat over de jongen Nikolas. Hij gaat in het besneeuwde noorden op zoek naar zijn vermiste vader, vergezeld door een eigenwijs rendier en een kleine muis als huisdier. Nikolas vindt al snel zijn lot in dit magische verhaal over de oorsprong van de kerstman, gebaseerd op het boek van Matt Haig.

Met actrice Maggie Smith als Tante Carlotta in de film 'A Boy Called Christmas'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Met een stralende kerstboom in de hoek en de prachtige film A Boy Called Christmas zit je deze winter goed. Het is een fantastisch verhaal over Nikolas en zijn vader Joel (de Nederlandse acteur Michiel Huisman in een sleutelrol). We zien prachtige landschappen en magische special effects, en de lach en de traan liggen dicht bij elkaar. Ook in deze film loopt het thema verlies namelijk als een rode draad door het verhaal. De prachtige Downton Abbey-ster Maggie Smith fungeert als verhalenverteller in deze uitstekende familiefilm, die waarschijnlijk elk jaar een terugkerende klassieker gaat zijn. Netflix brengt een gezellig avondje genieten: topentertainment met een glanzende rode kerststrik - met gouden rand. Vier sterren.

Cast
Naast Henry Lawfull (Les Misérables) en Kristen Wiig (Downsizing) zijn ook Maggie Smith (Downton Abbey: A New Era), Michiel Huisman (The Age of Adaline) en Sally Hawkins (Paddington en Wonka) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Gil Kenan (Monster House).

Vanaf 25 november 2021 is de film A Boy Called Christmas te zien op Netflix. Genre: Familie, Avontuur, Drama. Tijdsduur: 106 minuten. IMDb-score: n.n.b.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: met A Boy Called Christmas brengt Netflix het heerlijke kerstgevoel in huis of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV