Nieuw seizoen Tussen kunst en kitsch begint woensdag op NPO 1

Nieuw seizoen Tussen kunst en kitsch begint woensdag op NPO 1
Experts taxeren bijzondere voorwerpen

Kijktip :

Vanaf woensdag 24 november is tv-klassieker Tussen kunst en kitsch terug met een reeks nieuwe afleveringen. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen strijken we neer in het Noordbrabants Museum in Den Bosch.

Tussen kunst en kitsch gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Rolls Royce
Expert Rob Driessen taxeert in het Noordbrabants Museum een radiatorornament. Men maakte dure auto's hiermee extra opvallend. Heel beroemd is het radiatorornament van Rolls Royce: the spirit of ecstasy, een gevleugelde vrouwenfiguur die voorover buigt tegen de wind in.

Bang
Dit beeldje van Gustave Poitvin is duidelijk een knipoog naar Rolls Royce - hier doet de gevleugelde nymf de handen voor haar ogen, alsof ze bang is voor de snelheid. De titel Vertige de la Vitesse betekent snelheidsvrees. Het hoort niet bij een specifiek automerk, maar is zeer geliefd bij verzamelaars.

Het nieuwe seizoen van Tussen kunst en kitsch is vanaf woensdag 24 november wekelijks om 20.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Tussen kunst en kitsch terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Nieuw seizoen Tussen kunst en kitsch begint woensdag op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV