Prachtige documentaire De blik van Charles Aznavour dinsdag te zien op NPO 2

Prachtige documentaire De blik van Charles Aznavour dinsdag te zien op NPO 2
Chansonnier krijgt eigen film over ontmoeting met oma

Kijktip :

Charles Aznavour (1924-2018) was behalve chansonnier en acteur ook een verwoed filmer. Die kant van de wereldberoemde zanger wordt vanavond belicht in de documentaire De blik van Charles Aznavour, woensdag te zien op NPO 2.

De blik van Charles Aznavour gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Oma
Aznavours nieuwsgierigheid naar de wereld en empathie voor ontheemden brengen hem op zijn veertigste in Armenië. Daar ontmoet hij zijn oma. Zijn vriend en filmmaker Marc di Domenico besloot er in 2019 een film van te maken met een poëtische tekst.

Optredens
De tekst is gebaseerd op interviews, notities en dagboeken van Aznavour en overpeinzingen die door acteur Romain Duris zijn ingesproken. De filmopnames worden afgewisseld met beelden van Aznavours muzikale optredens en hits als 'La Bohème', 'Mon amour', 'She' en 'Hier encore'.

De documentaire De blik van Charles Aznavour is woensdag 24 november om 22.55 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu De blik van Charles Aznavour terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Prachtige documentaire De blik van Charles Aznavour dinsdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV