Serierecensie: Hellbound is lugubere en gruwelijke trip naar hel en verdoemenis

Serierecensie: Hellbound is lugubere en gruwelijke trip naar hel en verdoemenis
Van de makers horrorsensatie Train to Busan

Film :

Vanaf 19 november staat de serie Hellbound op Netflix. Het zal je maar overkomen: Je weet van te voren al dat 'ze' je komen halen. De hel is dichterbij dan ooit in deze Zuid-Koreaanse serie die Squid Game van de troon moet stoten. Maar is het net zo goed? Lees hier de serierecensie van Hellbound.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Fear the Prophecy
Als "onaardse wezens" plotseling over de hele wereld opduiken en mensen verdoemen tot de hel, propageert een religieuze groep het idee van goddelijke gerechtigheid. Wanneer deze groepering echter gewelddadig wordt de leden achter mensen aan gaan die niet geloven in hun "Nieuwe Waarheid", zijn er voor de 'ongelovigen' opeens twee gevaren. De hoofdpersonen, die zelf op zoek zijn naar hoe de vork echt in de steel zit, zijn daarom in groot levensgevaar.

Actrice Kim Hyun-joo in de serie 'Hellbound'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
De serie is gebaseerd op een in Zuid-Korea populaire stripreeks, genaamd Hell. Na het grote succes van deze stripreeks besloot Yeon Sang-ho (bekend van horrorfilm Train to Busan) een serie te maken gebaseerd op de gebeurtenissen in de strips. Gaat deze serie beter worden dan het wereldwijde succes van Squid Game? Wij denken het niet. De nuchtere Hollander zal niets hebben met de bizarre en zeer gewelddadige CGI-monsters die door het beeld lopen. Een grote fantasie voor de kijker is een must. Het horrorplot is op zich genoeg voor een interessante serie, maar het is vooral de maatschappijkritiek die het verhaal boeiend maakt. Tip: 16 jaar is niet voor niets, tere zielen moeten dit overslaan. Een tweede seizoen is overigens zeer waarschijnlijk: Drie kleine sterren.

Cast
Naast Yoo Ah-in (Beoning) en Kim Hyun-joo (Gungjungjanhoksa: Ggotdeul-ui Jeonjaeng) is ook Jeong Min Park (Gi-Juk) en Aria Song (For All Mankind) in deze serie te zien. Deze productie is geregisseerd door Yeon Sang-ho (Train to Busan).

Vanaf 19 november 2021 is de serie Hellbound te zien op Netflix. Deze serie bevat 6 afleveringen van ongeveer 50 minuten. Genre: Horror, Misdaad. IMDb-score 6,8.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: Hellbound is lugubere en gruwelijke trip naar hel en verdoemenis of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV