IDFA-documentaire Gorbachev. Heaven donderdag te zien op NPO 2

IDFA-documentaire Gorbachev. Heaven donderdag te zien op NPO 2
Op bezoek bij Michael Gorbatsjov

Kijktip :

Donderdag (25 november) is er weer een documentaire te zien op NPO 2, die in première ging op het International Documentary Filmfestival Amsterdam: Gorbachev. Heaven.

Gorbachev. Heaven gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Sovjet-Unie
De documentaire schetst een intiem portret van Michael Gorbatsjov, de voormalige leider van de Sovjet-Unie. Gorbatsjov probeerde in de jaren tachtig de communistische partij te hervormen door middel van glasnost (openheid) en perestrojka (economische intensivering). Het leidde uiteindelijk tot het einde van de Koude Oorlog en het uiteenvallen van de Sovjet-Unie.

Grapjes
In de documentaire Gorbachev. Heaven bezoekt de Russische filmmaker Vitaly Mansky de inmiddels 89-jarige oud-leider van de Sovjet-Unie in diens villa, even buiten Moskou. Samen blikken ze terug op zijn leven. Grapjes of plotseling opborrelende gedichten houden de terugblikken op politieke keuzes luchtig en melancholisch.

De documentaire Gorbachev. Heaven is donderdag 25 november om 22.45 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Gorbachev. Heaven terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op IDFA-documentaire Gorbachev. Heaven donderdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV