Vanavond op tv: Busje Komt Zo met Adele, Ik Vertrek, Feyenoord, PSV en meer

Vanavond op tv: Busje Komt Zo met Adele, Ik Vertrek, Feyenoord, PSV en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 25 november

Kijktip :

Vanavond staan er weer wat mooie potjes voetbal op het programma. Maar ook als je geen voetballiefhebber bent, is er genoeg om uit te kiezen voor een avondje gezellige of interessante televisie. Zo heeft Paul de Leeuw een exclusief interview met Adele, kun je zappen naar Ik Vertrek, of de laatste uitzending van 100 Dagen In Je Hoofd. En er is meer… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 25 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Slavia Praag - Feyenoord (Conference League)

Veronica
18:00 uur

Voorbeschouwing en om 18:45 uur live verslag van de wedstrijd Slavia Praag - Feyenoord in Groep E van de Conference League. Je kunt de wedstrijd ook volgen op KIJK.nl en de livestream via Gids.tv.
De Rotterdammers reizen redelijk comfortabel af naar Tsjechië, want met tien punten uit vier wedstrijden zijn ze al bijna zeker van de volgende ronde. Het goede gevoel wordt nog eens versterkt door de eenvoudige 4-0 zege op PEC Zwolle van afgelopen weekend en het feit dat het eerste duel met Slavia Praag al met 2-1 werd gewonnen.
Feyenoord gaat dus fier aan kop in Groep E van de Conference League, maar voor Slavia Praag staat er nog veel op het spel. Zij staan tweede met zes punten, gevolgd door Maccabi Haifa met vier punten en Union Berlin met drie punten. Er is dus nog veel mogelijk in deze groep.


Science-fictionfilm: Arrival

RTL 7
20:29 uur

In Arrival landen op verschillende plekken op aarde buitenaardse ruimteschepen. Taalkundige Louise Banks moet de taal van de aliens leren begrijpen en uitzoeken waarom ze hier zijn. De tijd dringt, want het leger ziet hen als een bedreiging. Terwijl Louise met de aliens probeert te communiceren, krijgt ze flashbacks. Die blijken de sleutel te zijn tot het ontrafelen van de reden van hun bezoek.


Dramafilm: Wonder

NET 5
20:30 uur

In de dramafilm Wonder wordt August Pullman geboren met een misvormd gezicht. Hierdoor moest hij regelmatig tijd doorbrengen in het ziekenhuis en kon hij niet naar school. Met de hulp van zijn ouders probeert hij nu zijn draai te vinden in de vijfde klas op school.


Ik Vertrek: wilde dieren in Zuid-Afrika

NPO 1
20:33 uur

Vanavond is er om 20:35 uur weer een nieuwe aflevering van Ik Vertrek te zien op NPO 1. Deze week gaan we verder dan gebruikelijk, want Edwin en Kirsten besluiten naar Zuid-Afrika te vertrekken. Edwin en Kirsten zijn echte Afrika-fanaten. Na een ongelukkige val met een brommer belandt Edwin in het ziekenhuis. Van daaruit gaan de twee bij zichzelf na wat ze nou écht willen doen. Emigreren naar Zuid-Afrika is het antwoord. Ze vertrekken naar Hoedspruit, dicht bij het Krugerpark. Daar neemt het stel een lodge over. De eerste boekingen staan al over een aantal weken gepland, maar voor die tijd moet eerst de zebrapoep uit het zwembad worden gevist. Ze vinden het leven tussen de wilde dieren spannender dan gedacht en moeten erg wennen aan de Zuid-Afrikaanse mentaliteit. Dan was hun oude leventje in Bennekom zo gek nog niet.


Slot: 100 dagen in je hoofd

NPO 3
20:58 uur

Vanavond is om 20:55 uur de laatste aflevering van 100 dagen in je hoofd te zien op NPO 3. In dit programma probeerden Tim den Besten en Nicolaas Veul inzicht te krijgen in de wereld van de geestelijk gezondheidszorg. Tim en Nicolaas krijgen het werk steeds beter in de vingers, maar worden door sommige cliënten nog steeds verrast. Tim krijgt een heel andere kant te zien van Matthew. Nicolaas krijgt steeds beter contact met de op het eerste oog zo ondoorgrondelijke Mario. Terwijl de ene cliënt een eerste stap naar zelfstandigheid op de afdeling zet en een ander daadwerkelijk terugkeert naar de samenleving, nadert voor Tim en Nicolaas zelf ook het afscheid. Maar niet voordat Tim zélf een persoonlijke ontboezeming heeft gedaan.


Live: PSV - Sturm Graz (Europa League)

Veronica
21:00 uur

Live verslag van de wedstrijd PSV - Sturm Graz in Groep B van de Champions League. Het duel is ook live te volgen op KIJK.nl en de livestream via Gids.tv. De thuiswedstrijd tegen het Oostenrijkse Sturm Graz is van groot belang voor PSV. Een overwinning is noodzakelijk voor een goede uitgangspositie voor de volgende ronde, en Sturm Graz lijkt daar de uitgelezen tegenstander voor. De Oostenrijkers verzamelden in de eerste vier wedstrijden namelijk pas één punt. PSV staat momenteel op de derde plaats in de groep, maar heeft het tweeluik tegen koploper AS Monaco al achter de rug. De Fransen leiden met acht punten uit vier wedstrijden, gevolgd door Real Sociedad met zes punten en PSV met vijf punten. Als Monaco wint van Sociedad en PSV wint van Sturm Graz hebben de Eindhovenaren in het laatste duel met Sociedad aan een punt genoeg.


Busje komt zo: interview met Adele

NPO 1
21:25 uur

Vanavond is om 21:30 uur een bijzondere aflevering van Busje komt zo te zien op NPO 1. Paul de Leeuw mag namelijk niemand minder dan superster Adele interviewen, ter gelegenheid van haar nieuwe album 30. Zes jaar heeft Paul de Leeuw moeten wachten op een nieuw interview met Adele, maar nu is het eindelijk zover. In een speciale aflevering van Busje komt zo reist Paul met een bijzondere bus op een boot naar Londen, om opnieuw te praten met de zangeres die hij zo vaak in zijn shows ontving. Paul de Leeuw vertelt zelf over het interview: "In de zes jaar dat we elkaar niet hebben gezien, is er zoveel met haar gebeurd dat het spannend is om haar weer te zien. En het ging goed!" Ook live voice-over Hans Kesting is van de partij, maar het is nog maar de vraag of hij Adele ook ontmoet...


IDFA-docu: Gorbachev. Heaven

NPO 2
22:46 uur

Vanavond is er om 22:45 uur weer een gloednieuwe documentaire te zien op NPO 2, die in première ging op het International Documentary Filmfestival Amsterdam: Gorbachev. Heaven. De documentaire schetst een intiem portret van Michael Gorbatsjov, de voormalige leider van de Sovjet-Unie. Gorbatsjov probeerde in de jaren tachtig de communistische partij te hervormen door middel van glasnost (openheid) en perestrojka (economische intensivering). Het leidde uiteindelijk tot het einde van de Koude Oorlog en het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. In de documentaire Gorbachev. Heaven bezoekt de Russische filmmaker Vitaly Mansky de inmiddels 89-jarige oud-leider van de Sovjet-Unie in diens villa, even buiten Moskou. Samen blikken ze terug op zijn leven. Grapjes of plotseling opborrelende gedichten houden de terugblikken op politieke keuzes luchtig en melancholisch.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Busje Komt Zo met Adele, Ik Vertrek, Feyenoord, PSV en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV