Nieuwe geschiedenisserie Koude Oorlog start vrijdag op NPO 2

Nieuwe geschiedenisserie Koude Oorlog start vrijdag op NPO 2
Van de makers van Andere Tijden

Kijktip :

Het team van Andere Tijden heeft de afgelopen tijd gewerkt aan een gloednieuwe geschiedenisserie over de Koude Oorlog. Het resultaat, simpelweg Koude Oorlog genoemd, is vanaf vrijdag 26 november wekelijks te zien op NPO 2.

Koude Oorlog aflevering 1 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

IJzeren Gordijn
Dzsingisz Gabor is geboren in Hongarije, Hans Renner in Tsjechoslowakije. Het leven achter Het IJzeren Gordijn valt ze zwaar. Voor Gabor is het neerslaan van de Hongaarse Opstand (1956) het breekpunt, voor Renner het neerslaan van de Praagse Lente (1968). Met pijn in het hart ontvluchten ze hun vaderland.

Rigoureus besluit
De 18-jarige Nederlandse Jannie Niehot besluit in 1970 bij haar vriend in de DDR te gaan wonen, maar dat gaat niet vanzelf. Eerst wordt ze volledig gescreend door de staat. Ook in haar nieuwe leven merkt Jannie dat ze moet oppassen met wat ze zegt en doet. Je buren kunnen je verklikkers zijn. Dan nemen zij en haar man een rigoureus besluit.

De nieuwe geschiedenisserie Koude Oorlog is vanaf vrijdag 26 november wekelijks rond 22.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Koude Oorlog terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Nieuwe geschiedenisserie Koude Oorlog start vrijdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV