Episch misdaaddrama Gangs of New York zie je maandag 9 mei op Spike

Episch misdaaddrama Gangs of New York zie je maandag 9 mei op Spike
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Sinds de eeuwwisseling heeft de legendarische regisseur Martin Scorsese steeds vaker films gemaakt met een lange speelduur en een episch verhaal. Die ommezwaai werd al zichtbaar met het historische misdaaddrama Gangs of New York, zijn eerste film van deze eeuw. Deze moderne klassieker is maandag te zien op Spike en je kunt Gangs of New York streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal Spike te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Priester Vallon, de vader van Amsterdam, wordt in een bloederig gevecht tussen twee bendes vermoord door William Cutting, alias Bill the Butcher. Amsterdam ziet het als kind gebeuren en verlaat de stad. Jaren later keert hij volwassen jongeman terug naar het Manhattan van twee eeuwen geleden met slechts één doel: wraak nemen. Om dit te bereiken infiltreert hij in Bill's anti-immigranten bende. Ondertussen ontmoet hij Jenny, een mooie en geniepige zakkenrolster, die Amsterdam's plan moeilijker uitvoerbaar maakt.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Hoewel Gangs of New York zeker misdaadelementen bevat, is dit bovenal een historisch drama van de hand van Scorsese. De veelgeprezen filmmaker kon zich te buiten gaan aan fantastische sets en kostuums, en ook heeft hij een paar prachtige massascènes voor ons in petto. Daardoor raken de personages soms wat ondergesneeuwd, maar gelukkig is er een fenomenale rol van Daniel Day-Lewis om ons bij de les te houden - hij speelt werkelijk iedereen van het scherm. Deze film is bovendien noemenswaardig als eerste samenwerking van Scorsese met Leonardo DiCaprio. We zien echter veel meer grote namen voorbijkomen: in kleine rolletjes zien we onder anderen Henry Thomas, Liam Neeson, Brendan Gleeson en Stephen Graham.

Cast
Naast Leonardo DiCaprio (Don't Look Up) en Daniel Day-Lewis (Phantom Thread) zijn ook Cameron Diaz (There's Something About Mary), Jim Broadbent (Paddington 2) en John C. Reilly (Stan & Ollie) te zien in Gangs of New York. Deze film is geregisseerd door Martin Scorsese (The Irishman).

Gangs of New York (2002) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is maandag 9 mei om 20.30 uur te zien op Spike. Genre: drama, geschiedenis, misdaad. Speelduur: 167 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Episch misdaaddrama Gangs of New York zie je maandag 9 mei op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV