Vanavond op tv: persconferentie Rutte & De Jonge, Players Championship Finals Darts en Intouchables

Vanavond op tv: persconferentie Rutte & De Jonge, Players Championship Finals Darts en Intouchables
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 26 november

Kijktip :

Mark Rutte en Hugo de Jonge maken vanavond de nieuwe coronaregels bekend tijdens hun persconferentie, die zowel bij de NPO als op RTL4 en SBS6 te zien is. RTL 7 en Videoland doen het hele weekend uitgebreid verslag van het dartstoernooi de Players Championship Finals en het nieuwe reisprogramma van Huub Stapel, Langs de Maas, start op NPO2. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 26 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: persconferentie kabinet over coronamaatregelen

SBS 6
19:00 uur

Vanavond is er om 19:00 uur weer een persconferentie van het kabinet over de coronasituatie in Nederland. De persconferentie is live te volgen op NPO 1, RTL 4, SBS6 en de livestream via Gids.tv.

Records
De afgelopen week werden er diverse records gebroken op het gebied van besmettingscijfers, met soms ruim 23.000 nieuwe besmettingen. Ook de ziekenhuisbezetting loopt steeds verder op en bevindt zich inmiddels rond het niveau van eind vorig jaar, toen een harde lockdown werd aangekondigd.

Scholen
Veel besmettingen vinden momenteel plaats op scholen en dus ligt zelfs een scholensluiting op tafel. Het OMT heeft hier echter tegen geadviseerd. Vrijdagavond komt hier duidelijkheid over, als Mark Rutte en Hugo de Jonge ons op de hoogte brengen van de nieuwe maatregelen - een week eerder dan gepland, want de persconferentie stond gepland voor 3 december.

Live: Players Championship Finals Darts

RTL 7
19:28 uur

Dit weekend (vrijdag 26 tot en met zondag 28 november) doen RTL 7 en Videoland uitgebreid verslag van de Players Championship Finals, het laatste grote toernooi voor het WK.

Toernooi
Het hele jaar door worden er Pro Tour-evenementen georganiseerd door de PDC, vloertoernooien waar darters van alle niveaus het tegen elkaar opnemen. De Top 64 van deze ranking neemt het dit weekend tegen elkaar op en strijdt om een prijzenpot van 500.000 pond. Michael van Gerwen is de regerend kampioen.

Nederlanders
Aan het toernooi doen maar liefst elf Nederlanders mee. Jelle Klaasen mag als 65ste van de ranking meedoen omdat Jamie Hughes zich heeft teruggetrokken. Verder doen mee op volgorde van plaatsing: Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode, Danny Noppert, Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort, Martijn Kleermaker, Maik Kuivenhoven, Ron Meulenkamp, Jermaine Wattimena en Kevin Doets.

Programmering
26 november | 13.45 uur | eerste ronde (alleen Videoland)
26 november | 19.30 uur | eerste ronde
27 november | 13.45 uur | tweede ronde (alleen Videoland)
27 november | 18.00 uur | derde ronde
28 november | 13.45 uur | kwartfinales (alleen Videoland)
28 november | 18.00 uur | halve finales en FINALE

Nieuw: Langs de Maas

NPO 2
19:59 uur

Vanaf vanavond is het nieuwe reisprogramma Langs de Maas wekelijks rond 19:55 uur te zien op NPO 2. Acteur Huub Stapel maakt in dit programma - zoals de titel al aangeeft - een reis langs de oevers van de Maas.

Facetten
Stapel laat de Maas in al haar facetten zien: van geschiedenis tot natuur, economie, couleur locale en cultuur. Al sinds zijn jeugd voelt de acteur zich verbonden met de rivier, want als kind in het Limburgse Tegelen zwom hij in de Maas. Maar waar was de rivier allemaal getuige van? En welke geschiedenis sleurt ze met zich mee?

Jeanne d'Arc
Huub Stapel start zijn avontuur bij de bron van de Maas. Aan de oevers van deze rivier werd de heldin van Frankrijk, Jeanne d'Arc, geboren. Hij ontmoet een verre nazaat van haar. In Commercy geniet hij van een heerlijke, Franse madeleine. Vervolgens blikt hij terug op de Maas in de Eerste Wereldoorlog.

Live: Tsjechië - Nederland (WK-kwalificatie vrouwen)

NPO 3
20:22 uur

Voorbeschouwing en vanaf 20:45 uur live verslag van de WK-kwalificatiewedstrijd Tsjechië - Nederland. Het duel van de Oranjeleeuwinnen is ook te volgen op de livestream via Gids.tv.

Gelijkspel
De Oranjeleeuwinnen zijn inmiddels vier wedstrijden onderweg in de kwalificatie voor het WK van 2023, dat wordt gehouden in Australië en Nieuw-Zeeland. Tot nu toe verloren de dames alleen punten tegen Tsjechië, de tegenstander van vanavond; in september werd er met 1-1 gelijkgespeeld.

Stand
Hoewel het spel van de voetbalvrouwen ook in de daaropvolgende wedstrijden moeizaam was, gaan ze wel aan kop in Groep C met tien punten uit vier wedstrijden. IJsland volgt met zes punten uit drie wedstrijden en Tsjechië verzamelde in de eerste drie wedstrijden vier punten, goed voor een derde plaats.

Comedydrama: Intouchables

NET 5
20:30 uur

Zelden kreeg een niet-Engelstalige film zó'n groot publiek als Intouchables in 2011. Pas negen jaar later viel er met Parasite weer een vergelijkbaar internationaal succes te noteren. De lach en de traan liggen in het geweldige Intouchables dicht bij elkaar, en dat levert een prachtige film op. Vrijdag zie je 'm op Net5.

Verhaal
De Senegalese Driss wordt de persoonlijke verzorger van de lichamelijk gehandicapte Franse miljonair Philippe. Met zijn tomeloze energie zet Driss het stijve huishouden van Philippe binnen de kortste keren op zijn kop en ontstaat er een hechte vriendschap.

Nieuw: Koude Oorlog

NPO 2
22:19 uur

Het team van Andere Tijden heeft de afgelopen tijd gewerkt aan een gloednieuwe geschiedenisserie over de Koude Oorlog. Het resultaat, simpelweg Koude Oorlog genoemd, is vanaf vanavond wekelijks rond 22:15 uur te zien op NPO 2.

IJzeren Gordijn
Dzsingisz Gabor is geboren in Hongarije, Hans Renner in Tsjechoslowakije. Het leven achter Het IJzeren Gordijn valt ze zwaar. Voor Gabor is het neerslaan van de Hongaarse Opstand (1956) het breekpunt, voor Renner het neerslaan van de Praagse Lente (1968). Met pijn in het hart ontvluchten ze hun vaderland.

Rigoureus besluit
De 18-jarige Nederlandse Jannie Niehot besluit in 1970 bij haar vriend in de DDR te gaan wonen, maar dat gaat niet vanzelf. Eerst wordt ze volledig gescreend door de staat. Ook in haar nieuwe leven merkt Jannie dat ze moet oppassen met wat ze zegt en doet. Je buren kunnen je verklikkers zijn. Dan nemen zij en haar man een rigoureus besluit.

Dramafilm: Sorry We Missed You

NPO 3
22:58 uur

Als geen ander weet de Britse filmmaker Ken Loach het tragische leven van de gewone man in beeld te brengen. Daar slaagde hij in 2019 opnieuw glorieus in met het hartverscheurende drama Sorry We Missed You over een pakketbezorger. Deze prachtige film is vrijdag te zien op NPO 3.

Verhaal
Ricky en Abby wonen met hun kinderen in Newcastle. Sinds de economische crisis worstelt het gezin om rond te komen en in een poging hun financiële situatie te verbeteren sluit Ricky een franchisedeal met een groot postorderbedrijf. Als eigen baas gaat hij aan de slag als pakketbezorger. Maar al snel is de werkdruk torenhoog en raakt hij verstrikt in regels en protocollen. Wat een kans op een betere toekomst had moeten zijn, hangt als een molensteen om de nek van het gezin.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV