Recensie: Bruised is dramafilm met veel clichés en stompen in de maag

Recensie: Bruised is dramafilm met veel clichés en stompen in de maag
Met Halle Berry in dubbelrol

Film :

Vanaf 24 november staat de film Bruised op Netflix. Eerder deze maand zagen we het regiedebuut van Rebecca Hall. Nu gaat haar collega Halle Berry aan de beurt voor haar debuut op de belangrijkste stoel van het filmlandschap. Lees hier de recensie van Bruised.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Mixed Martial Arts
Jackie “Justice”, een aan lager wal geraakte MMA-vechtster, is gefaald in het enige waar ze ooit in heeft uitgeblonken, namelijk vechten. Wanneer de 6-jarige Manny, de zoon die ze jaren geleden heeft verlaten, opeens voor haar deur staat, is het tijd voor Jackie om haar demonen te overwinnen.

Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
Halle Berry zit voor het eerst in haar carrière zowel op de stoel van de regisseur als op die van de hoofdrolspeler. Ze laat zien dat ze een bijzonder goede hoofdrol in huis heeft, maar een echte eigen visie mist. De film zit propvol clichés die je in iedere sportfilm wel tegenkomt: je kunt zien dat Berry en de andere makers goed gekeken hebben naar films als Rocky om deze film in elkaar te zetten. Behalve het jonge kind, dat echt een rol heeft in het verhaal, zeggen de bijrollen ook weinig. Het eindgevecht is emotioneel en uitstekend in beeld gebracht, maar dat redt het geheel niet. 2,5 ster.

Cast
Naast Halle Berry (Kingsman: The Golden Circle) spelen ook Adan Canto (X-Men: Days of Future Past), Adriane Lenox (21 Bridges) en Shamier Anderson (Awake) spelen rollen in deze film. Deze productie is geregisseerd door Halle Berry.

Vanaf 24 november 2021 is Bruised te kijken op Netflix. Genre: Drama. Tijdsduur: 129 minuten. IMDb-score: 5,5.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Bruised is dramafilm met veel clichés en stompen in de maag of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV