Tv-tip: Nieuwe geschiedenisquiz Van Alle Tijden

Tv-tip: Nieuwe geschiedenisquiz Van Alle Tijden
Het is de Maand van de Geschiedenis

Hans Goedkoop presenteert, in de Maand van de Geschiedenis, de quiz Van Alle Tijden. Zestien teams van geschiedenisliefhebbers strijden vier weken lang van maandag tot en met donderdag in een spannend knock-outsysteem om de titel ‘Geschiedeniskenners 2017’.

De teams, die steeds uit twee kandidaten bestaan, moeten van alle markten thuis zijn want de quiz doet zijn naam eer aan: de vragen gaan letterlijk over alle tijden.

Het programma kent een aantal rondes: de eerste is een klassieke jaartalronde waarin kandidaten elkaar tactisch dwars kunnen zitten. In de tweede ronde stelt Hans Goedkoop meerkeuzevragen aan de hand van fragmenten uit het enorme en rijke archief van zijn eigen Andere Tijden.

De antwoorden op de vragen in de supersnelle derde ronde liggen op het puntje van de tong: ze gaan louter over de 21e eeuw. In de finale tenslotte beantwoorden de teams vragen over steeds een belangrijk thema uit de wereldgeschiedenis. Daarbij kunnen ze elkaar lelijk de weg dwarsbomen door vragen van elkaar te kapen.

Van Alle Tijden is iedere maandag tot en met donderdag om 19:50 uur te zien op NPO 2.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Tv-tip: Nieuwe geschiedenisquiz Van Alle Tijden of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV