Vanavond op tv: Nederland - Japan (vrouwenvoetbal) & De Slapelozen

Vanavond op tv: Nederland - Japan (vrouwenvoetbal) & De Slapelozen
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 29 november

Kijktip :

Het Nederlands damesvoetbalelftal speelt vanavond een oefenduel tegen Japan, dat eerst op NPO3 en daarna op NPO1 te zien is. Frits Spits duikt onder in de wereld van De Slapelozen en het slot van Cupido Ofzo is te zien op SBS6. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 29 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Nederland - Japan (oefenduel vrouwen)

NPO 3
19:25 uur

Voorbeschouwing en vanaf 19.40 uur live verslag van de oefenwedstrijd Nederland - Japan (vrouwenvoetbal). De Oranjeleeuwinnen spelen na het teleurstellende gelijkspel tegen Tsjechië in eigen huis een wedstrijd om des keizers baard.

LET OP: de tweede helft van Nederland - Japan is te zien op NPO 1.

Vormcrisis?
Sinds het vertrek van bondscoach Sarina Wiegman lijken de Oranjeleeuwinnen in een vormcrisis te verkeren. Onder leiding van Engelsman Mark Parsons wordt het grootste deel van de wedstrijden weliswaar nog steeds gewonnen, maar dat gaat vaak gepaard met slecht voetbal en weinig overtuiging.

Japan
Tegenstander Japan is geen kleintje in het internationale vrouwenvoetbal. In 2011 werden ze wereldkampioen en in 2015 behaalden ze de tweede plaats, en ook op de Olympische Spelen van 2012 pakte Japan het zilver. Die gouden periode ligt echter alweer even achter ons en dus liggen er kansen voor Nederland.


Docu: Alsof ik Palestina heb gestolen

NPO 2
20:24 uur

Vanavond is om 20:25 uur de documentaire Alsof ik Palestina heb gestolen te zien op NPO 2. In deze documentaire onderzoekt Frans Bromet de oorzaken van de bedreiging en vernielingen van het joodse restaurant HaCarmel in Amsterdam.

Israël
Kritiek op Israël wordt vaak aangemerkt als antisemitisme, met name door een deel van de Joodse gemeenschap. In hoeverre is dat ook zo? Bromet vraagt het aan mensen met verschillende standpunten over dit ingewikkelde onderwerp.

Rechtsorde
Is kritiek op een land namelijk hetzelfde als kritiek op een religie of volk? Israël lijkt zich weinig aan te trekken van de internationale rechtsorde. Weinig landen nemen daar stelling tegen. Is het goed om Israël met zijden handschoenen te behandelen?


Misdaadcomedy: Catch Me If You Can

Spike
20:31 uur

Steven Spielberg maakte in de jaren negentig en begin jaren 2000 furore met serieuze, veelgeprezen drama's als Schindler's List, Saving Private Ryan, A.I. Artificial Intelligence en Minority Report. In 2002 besloot hij echter weer eens een gepolijste, zeer vermakelijke film te maken: Catch Me If You Can. Deze geweldige klassieker is maandag te zien op Spike.

Verhaal
Geïnspireerd op het buitengewone, waar gebeurde verhaal van de briljante meester oplichter Frank W. Abagnale Jr. (Leonardo DiCaprio) en een FBI agent (Tom Hanks) die verbeten achter hem aan zit.

Slot: Cupido Ofzo

SBS 6
21:25 uur

Vanavond is de laatste aflevering van Cupido Ofzo om 21:30 uur te zien op SBS6. In deze slotaflevering blijkt wie van de kandidaten de liefde heeft gevonden en bij wie het alleen bij vriendschap blijft.

Lastig
Zo hebben Gea en Evert het best wel lastig door de druk die het hebben van een relatie met zich meebrengt. Wendy helpt ze met het nemen van de juiste beslissing. Op het eindfeestje in het datingbureau komen alle stellen samen

Verkering
Hoe was de tweede date van Sjoerd en Renate? Hoe gaat het na de eerste date met Giovanni en Courtney? Hoe is het na al die maanden met Danielle en Remy, Bastiaan en Lisa en Mathijs en Willemijn? En de grote vraag die beantwoord gaat worden: hebben Pascal en Stefan nog steeds verkering?


Nieuw: Impeachment - American Crime Story

FOX
22:00 uur

Op FOX is vanaf vanavond het derde seizoen van American Crime Story te zien. Elk seizoen vertelt een ander verhaal en deze keer is dat het impeachment-proces tegen Bill Clinton na de Lewinsky-affaire. Elke week om 22:00 uur.

Lees hier op welk kanaal FOX te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Seksuele intimidatie
Het eerste seizoen kreeg de naam The People v. O.J. Simpson, het tweede seizoen heette The Assassination of Gianni Versace en deze derde reeks is simpelweg Impeachment getiteld. We zien hoe Linda Tripp, staflid van het Witte Huis, na de dood van haar baas wordt verplaatst naar het Pentagon. Daar ontmoet ze Monica Lewinsky.

Cast
Ondertussen besluit Paula Jones president Bill Clinton aan te klagen wegens seksuele intimidatie. Het hele verhaal wordt verteld in dit derde seizoen van American Crime Story, waarvoor opnieuw een topcast is opgetrommeld. Sarah Paulson vertolkt Linda Tripp, Beanie Feldstein speelt Monica Lewinsky en Clive Owen kruipt in de rol van Bill Clinton.


Nieuw: De slapelozen

NPO 2
22:51 uur

Radio-dj Frits Spits is vanaf vanavond ook te zien als tv-maker, want hij presenteert het nieuwe programma De slapelozen. De naam zegt het al: in dit programma gaat hij in gesprek met mensen die niet kunnen slapen.

Schoonmaken
Wanneer anderen slapen zijn de slapelozen juist wakker. En ook al is dat vaak ongewild, de veerkracht onder slapelozen is groot. Ze zijn sterk, gaan door, pakken aan en maken er wat van. Dus dan ga je maar schoonmaken als je de slaap niet kan vatten.

Sterke verhalen
Je kunt ook kunst maken, of je stapt goedgemutst uit bed als je na een zware week op zee net een uurtje slaapt en de wekker weer gaat. Want een slapeloze blijft immer op de been en de nacht behoort aan hen. Welke sterke verhalen hebben de slapelozen Frits Spits vannacht te vertellen?Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Nederland - Japan (vrouwenvoetbal) & De Slapelozen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV