Maandag in Op1: alles over de nieuwe omikron-coronavariant

Maandag in Op1: alles over de nieuwe omikron-coronavariant
De gasten van Op1 van maandag 29 november

Kijktip :

Maandag presenteren Hugo Logtenberg en Natasja Gibbs de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1 van maandag 29 november.

Onderwerpen van maandag 29 november:

  • De omikronvariant van het coronavirus is al in Nederland vastgesteld en vormt volgens WHO een zeer groot wereldwijd risico. Waar kunnen we nog veilig naartoe? Vanavond bij Op1 vertelt viroloog Anne Wensing over de in Zuid-Afrika ontdekte variant en kent voorzitter van reisbrancheorganisatie ANVR Frank Oostdam de gevolgen voor de reiswereld.
  • Door het hele land is de zorg in ziekenhuizen al afgeschaald. Bij een volgende fase moeten ziekenhuizen patiënten gaan selecteren: wie krijgt er voorrang boven wie? Voorzitter van de triagecommissie Rozemarijn van Bruchem-Visser van het Erasmus MC leidt de voorbereidingen hiervan. Uroloog Stefan Haensel vraagt begrip voor de keuzes bij code zwart. Lerares Marleen Euving heeft een hersentumor en haar operatie is al meerdere keren uitgesteld. Vanavond bij Op1 vertellen ze hierover.
  • Is het verstandig om kinderen onder de twaalf jaar te vaccineren tegen het coronavirus? Socioloog Danielle Jansen is tegen het plan om jonge kinderen te prikken en is van mening dat volwassenen hun verantwoordelijkheid moeten nemen. De gezinnen van Michael Blok en Eva Kiliç-Parro de la Paz reisden zelfs naar Wenen met hun kinderen om alvast zo’n prik te halen. Vanavond bij Op1 vertellen ze over deze kwestie.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: alles over de nieuwe omikron-coronavariant of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV