Documentaire Gershwin - De klassieke Amerikaan woensdag te zien op NPO 2

Documentaire Gershwin - De klassieke Amerikaan woensdag te zien op NPO 2
Over het leven en werk van George Gershwin

Kijktip :

Woensdagavond (1 december) is op NPO 2 de documentaire Gershwin - De klassieke Amerikaan over George Gershwin te zien. Hij is de componist van klassiekers als Rhapsody in Blue en Porgy and Bess.

Gershwin - De klassieke Amerikaan gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Herkenbare muziek
Het succes van componist George Gershwin (1989-1937) kan gezien worden als typisch Amerikaans. Hij creëerde begin 20ste eeuw vernieuwende en toch herkenbare muziek die op maat gemaakt leek voor het nog jonge land, gebaseerd op invloeden uit verschillende Europese culturen.

Tijdloos
De muziek van Gershwin is tot op de dag van vandaag tijdloos. Nog altijd maken 'Rhapsody in Blue', 'Concert in F.' en de 'Cuban Overture' deel uit van het repertoire van veel grote, internationale orkesten.

De documentaire Gershwin - De klassieke Amerikaan is woensdag 1 december om 23.35 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Gershwin - De klassieke Amerikaan terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Gershwin - De klassieke Amerikaan woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV