Recensie: Captain Nova is kinderfilm met lichte Star Wars-allure en sterke boodschap

Recensie: Captain Nova is kinderfilm met lichte Star Wars-allure en sterke boodschap
Winnaar op het 35ste Cinekid Festival

Film :

Vanaf 1 december draait de film Captain Nova in de Nederlandse bioscopen. Het is te prijzen dat regisseur Maurice Trouwborst (bekend van de serie De Regels van Floor) een sciencefictionfilm maakt op Nederlandse bodem. De uitstekende rol voor acteur Marouane Meftah geeft deze film waarde. Lees hier de recensie van Captain Nova.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Nova en Nas
Het jaar 2050. De aarde is er zo slecht aan toe dat gevechtspiloot Nova (35) de opdracht krijgt terug te reizen naar het jaar 2020 om een desastreuze milieuramp te voorkomen. Doordat Nova als bijwerking van het tijdreizen de gedaante van haar elfjarige zelf heeft gekregen neemt niemand haar serieus. Behalve Alex, een probleemtiener die ze ontmoet in een politiecel. Lukt het Nova en Alex alsnog om de wereld te redden?

Actrice Anniek Pheifer (Nova) in de film 'Captain Nova'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Deze productie Captain Nova was de grote winnaar van het Cinekid festival in 2021 en voor de liefhebber van sci fi een absolute must-see. Het is één van de eerste serieuze Nederlandse pogingen om het genre te introduceren. Op sommige vlakken is deze film een echte kinderfilm, die voor volwassen niet logisch kan overkomen. Kijk dit avontuur door de ogen van een kind. Dan komt deze film door de belangrijke boodschap harder binnen. Echt grote actie hoef je niet te verwachten, maar verder ziet deze familiefilm er prima uit. De hoofdrol van Anniek Pheifer en bijrol van acteur Pierre Bokma geven deze film net even een extra zetje en de rol van acteur Marouane Meftah (de jongen Nas) valt positief op: van hem gaan we vast meer zien. Drie sterren.

Cast
Naast Anniek Pheifer (Bumperkleef) en Kika van de Vijver zijn ook Marouane Meftah (Mocro Maffia: Komtgoed) en Joep Vermolen (Toon) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Maurice Trouwborst (Zenith).

Vanaf 1 december 2021 is de film Captain Nova te zien in de bioscopen. Genre: Sciencefiction, Familie, Avontuur. Tijdsduur: 86 minuten. IMDb-score: 8,4.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Captain Nova is kinderfilm met lichte Star Wars-allure en sterke boodschap of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV