Klassieke romantische comedy Bridget Jones's Diary zie je donderdag op Net5

Klassieke romantische comedy Bridget Jones's Diary zie je donderdag op Net5
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

December begint feestelijk op Net5, want donderdag kunnen we alvast in de kerststemming komen met een heerlijke romantische comedy: Bridget Jones's Diary. Deze klassieker speelt zich deels af tijdens de feestdagen en is dus een mooi voorproefje voor alle kerstfilms die ons later deze maand te wachten staan. Je kunt Bridget Jones's Diary streamen via Amazon Prime en iTunes.

Het verhaal
Bridget Jones is een doorsnee vrouw die worstelt met haar leeftijd, haar gewicht, haar baan, het ontbreken van een liefde in haar leven en vele andere imperfecties. Om het nieuwe jaar goed te beginnen besluit ze de controle over haar leven te herpakken. Bridget begint aan een dagboek, waarin ze alleen maar de waarheid mag schrijven. Haar leven begint een andere wending te nemen wanneer haar charmante baas interesse toont in de stuntelige Bridget.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Hoewel Renée Zellweger al succes had met films als Jerry Maguire (1996) en Nurse Betty (2000), werd ze dankzij Bridget Jones's Diary een superster. Ze spat werkelijk van het scherm als de onhandige Britse vrouw, waarvoor ze zich een uitstekend accent aanleerde. Het resulteerde niet alleen in een grote blockbuster in de bioscopen, maar ook in nominaties voor een Oscar, BAFTA en Golden Globe. Het feest is compleet door de uitstekende cast die Zellweger ondersteunt.

Cast
Naast Renée Zellweger (Judy) en Colin Firth (1917) zijn ook Hugh Grant (The Gentlemen), Jim Broadbent (Paddington 2) en Gemma Jones (Rocketman) te zien in Bridget Jones's Diary. Deze film is geregisseerd door Sharon Maguire.

Bridget Jones's Diary (2001) wordt beoordeeld met een 6,7 op IMDb en is donderdag 2 december om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: comedy, romantiek. Speelduur: 97 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Klassieke romantische comedy Bridget Jones's Diary zie je donderdag op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV